LADEN

Typ om te zoeken

Gaat Obamacare het overleven (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gaat Obamacare het overleven (Tom Lassing)

Het is eigenlijk een heel raar gegeven, maar van alle ontwikkelde landen is de VS het enige land waar er tot voor kort geen volksverzekering was voor iedereen. Obamacare moest daar verandering in brengen, maar de verzekeraars zijn erg ontevreden.
Ze verdienen niet (genoeg) aan de (arme) onverzekerde Amerikanen die nu via Obamacare massaal toch een verzekering hebben.
Hoe ging dat dan voorheen met die mensen?
Vaak was het zo dat men dan maar niet naar de arts of het ziekenhuis ging. Ook werden tandarts bezoeken overgeslagen en men wist bij problemen de dokter niet te vinden.
Wie onverzekerd is en ziek, die probeert misschien nog wel een arts te vinden, maar wie nog aanspreekbaar was en onverzekerd werd regelmatig weer naar buiten geflikkerd.
Eerst verzekeren, dan komen. Alleen als je het consult cash kon betalen mocht je komen.
De verzekeraars werden door Obamacare gedwongen om mee te doen. Tot dat moment konden ze zelf bepalen of ze iemand wilden verzekeren en ttoo hoe ver. Niet zelden was de verzekering beperkt tot bijvoorbeeld vier ziekenhuisdagen per jaar. Iemand dacht verzekerd te zijn, maar na vier dagen moest je alsnog zelf betalen. Heel het pensioen gaat dan op aan een ziekenhuisopname van enkele weken.
Bij Obamacare liggen de verzekeringskosten redelijk vast. Nu dat blijkt dat er veel gebruik van wordt gemaakt, zien de verzekeraars en medische specialisten hun winstmarge dalen.
Winst gaat boven alles en dus ook boven volksgezondheid. Liever doden in de straat dan minder winst.
De kans is dan ook groot dat bij een winst van Trump heel Obamacare heel snel verleden tijd is. Het plebs heeft dan gewoon weer pech. Amerika is er alleen voor de succesvollen. De rest moet blij zijn dat ze er ook mogen wonen.
Het gekke is dat veel van de toekomstige slachtoffers nu wel op Trump gaan stemmen.
Ze begrijpen simpelweg niet waar deze superrijke ondernemer voor staat. Hij is deel van de 1% waar ze eigenlijk een hekel aan hebben. Die hekel komt vanzelf weer als ze eenmaal doorhebben wat hij voor hen gaat betekenen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *