LADEN

Typ om te zoeken

Tiny houses (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tiny houses (Tom Lassing)

Is het bouwen van heel kleine huizen een zegen, of is het simpelweg het mooi verpakken van de hel?
In Hong Kong zien we wat een volledig vrije huizenmarkt kan doen. De armsten leven er letterlijk in kooien van 2 kubieke meter. Ze leven met 35 personen in een appartement dat eigenlijk bedoeld was voor een gezin met hooguit één of twee kinderen.
Dat houdt in dat al die kooibewoners in het appartement gebruikmaken van één wc, één badkamer en drie kamers, soms vier.
Daar leven nu dus 35 heel arme mensen in. Het zijn de beruchte kooiwoningen.
In Nederland zien we nu ook steeds meer initiatieven richting kleiner wonen. Zo is er het plan om in de binnensteden kleiner te gaan bouwen. Ook zijn er initiatieven op basis van vrijstaande initiatieven, maar in feite hebben we het over bijvoorbeeld het ombouwen van een pipo wagen tot kleine woning.
Of een grote paardentrainer tot verrijdbare woning. Het is pertinent geen caravan, want de bedoeling is dan dat het ook op een woning lijkt, alleen erg klein.
Voor sommigen is het een leuke droom of een leuke hobby, zeker als het gaat om de verplaatsbare varianten waarin je dan vrijwillig gaat vertoeven. Voor anderen kan het wel eens een toekomstige hel op aarde worden. Het maakt immers nog wel uit of je vrijwillig kiest voor een piepkleine woning, of dat het je enige alternatief is, omdat je meer simpelweg niet kan betalen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *