LADEN

Typ om te zoeken

For reference only

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

For reference only

Een mooie manier om te zeggen dat het bij elkaar verzonnen is.
In China zijn de economische cijfers al sinds het loslaten van de streng communistische principes één grote fraude. Vaak zijn ze te rooskleurig voorgesteld, maar soms kwam het ook uit om de zaken slechter voor te doen als dat ze waren. Dat om bijvoorbeeld extra subsidies te verkrijgen, die vervolgens achterover gedrukt werden, terwijl de volgende economische cijfers natuurlijk prachtig waren, alsof de subsidies geholpen hadden. Iedereen blij en jij als lokale bestuurder een stuk rijker.

china groei
Alleen cijfers rondom energie verbruik, spoorwegen gebruik en leningen via het officiële banksysteem konden een toets naar waarheidsgehalte redelijk doorstaan. De rest was: ‘for reference only’.
Wat we momenteel zien, is dat de binnenlandse aandelenbeurzen na een enorme luchtbel nu in een nog sneller tempo weer leeglopen. En dat terwijl de helft van de aandelen al niet meer vrij verhandelbaar is. Als die niet verhandelbare aandelen nu op de markt zouden komen, dan is de kachel helemaal aan.
Wat we nu ook zien, is dat één van die betrouwbare cijfers dramatisch aan het dalen is. Namelijk het vervoer via spoor. We zitten nu in de ergste krimpsituatie sinds deze markt open ging. (1991).
Zelfs 1997, 1999 en eind 2009 waren qua krimp niet zo erg als nu. Let wel, het is een percentage van krimp. In volume is het volume van nu een veelvoud van het volume van 1991. Immers is de Chinese economie vele malen groter geworden sinds 1991.
De Chinese beurs in een crisis, maar alleen maar omdat ze de maanden daarvoor onevenredig hard is gestegen. Boom and Bust. Ook China maakt deel uit van dat waardeloze economische systeem.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *