LADEN

Typ om te zoeken

Het voordeel van een buitenlandse bankrekening

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het voordeel van een buitenlandse bankrekening

– Als de banken vanwege een calamiteit gesloten zijn, dan kan je toch geen geld opnemen, wat is dan het voordeel van een buitenlandse rekening? –
Een terechte vraag. Ik ben blij dat deze de afgelopen dagen een aantal keren door lezers gesteld werd.

In Griekenland was het zo dat buitenlanders geen beperkingen kenden bij het opnemen van geld. De Grieken mochten maar 60 euro per dag opnemen, de toeristen onbeperkt, zolang de banken maar cash in huis hadden. Het geld dat buitenlanders op nemen wordt aangevuld door hun buitenlandse bank en tast dus de balans van de bank niet aan!

zwart geld economie gaat groeien

Als je een buitenlandse rekening hebt bij bijvoorbeeld deze bank, dan kan je er ook een debet card aanvragen. Met die debet card ben je voor de Belgische of Nederlandse bank een buitenlander.
Als dus de situatie ooit zo wordt zoals in Griekenland, dan zou je dat al enorm helpen.
Maar stel even dat het hééél erg slecht gaat en heel de eurozone de banken sluit en dat zelfs buitenlanders geen geld meer kunnen opnemen.
Dan zou je kunnen overwegen naar Denemarken of naar Engeland te rijden en er met je buitenlandse rekening 10.000 euro op te nemen (of een munteenheid die dan op dat moment interessanter is) en dan terug naar huis te rijden. Waarom 10.000 euro? Dat is het maximum dat je zo maar bij je mag hebben. Jouw geld, maar niet heus. Het punt is, als je in euro’s wil betalen, dan moet je er rekening mee houden dat eurobiljetten niet van jou zijn. Je mag ze lenen. Maar nooit is dat geld van jou.
Een buitenlandse rekening maakt het ook mogelijk dat je geld kan blijven overmaken naar andere rekeningen. De Nationale banken mogen dicht zijn, maar buitenlandse banken in het buitenland zijn dat niet. Als je tegenpartij ook een buitenlandse rekening heeft, dan kan je gewoon zaken blijven doen. Ook als je bij wijze van spreken naast elkaar ergens in Nederland of België woont en de banken in die landen gesloten zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *