LADEN

Typ om te zoeken

Facebooks libra

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Facebooks libra

libra, facebook

Is het zo’n big deal dat Facebook een eigen cryptomunt gaat ontwikkelen? Is het niet gewoon haar eigen Air Miles spaarregeling?
Ja, dat is het… en meer.
De reden dat bedrijven en particulieren eigen munten mogen creëren ligt in het feit dat we de vrijheid hebben om te handelen. De overheid maakt het niet uit met welke methode u dat doet, als we maar belasting blijven betalen.
Wat de libra dus in de kern is, is een veredelde Air Miles spaarkaart.


Dat is dus toegestaan.
Waarom dan toch de oproep van overheden om toezicht door centrale banken?
Dat is vanwege het feit dat Facebook met de libra wel eens extreem machtig kan worden. Rothschild zei al eens, het maakt me niet uit welke clown op de troon zit, de man met de macht is de man die de munt mag creëren.
Die uitspraak, vrij vertaald overigens, maakt wel duidelijk wat het probleem van de overheid is.
Bij de centrale banken hebben de overheden de nodige invloed. Bij een enorme onderneming als Facebook hebben ze dat niet. Stel toch dat drie miljard mensen de libra gaan gebruiken…
Dat zou Facebook zo machtig als de VOC maken.
Dat klinkt leuk tot je ziet hoe de VOC hun onderneming in het Verre Oosten runden. Wij zijn voor Facebook het Verre Oosten…
Ik ben dus niet enthousiast over het idee van een Facebook die een wereldmunt gaat creëren.
Daar is Facebook een net iets te onbetrouwbare onderneming voor gebleken.
Ik vind dat ze wel het recht hebben om een munt te creëren. Ik hoop dat consumenten zo slim zijn om die munt niet (te veel) te gebruiken… Maar dat zal waarschijnlijk ijdele hoop blijken te zijn. Facebook gaat namelijk haar gebruikers dwingen om de munt te gebruiken. Eerst door met stroop te werken. Je zal er wel wat gratis kunnen verkrijgen en daarna kan je alleen nog maar betalen in die munt. Een munt die Facebook gratis creëert, maar waarvoor u fors zult moeten betalen. Het verschil is, minus de kosten, de winst van de onderneming.

Tags
Volgend artikel

1 Reactie

  1. Verholleman 12 juli 2019

    Ja, alsof de centrale banken te vertrouwen zijn. Moeten deze nu net de enige reden zijn waarom crypto zijn opwachting maakt. Een op altijd meer schuld, dat door niets gedekt, uit lucht gemaakt en als toetje rente vraagt is tot op heden al 254 maal gefaald. Waarom zou de 255 maal wel lukken. Het is enkel wachten tot het vertrouwen in dit schulden casino op houd te bestaan. Dit huidig financieel gedrocht zal straks de intrinsieke waarde 0 hebben omdat de meerderheid van de mensen al da niet gedwongen de vlucht vooruit zal nemen. Straks zijn we allemaal centrale bankier. Dit corrupt systeem dateert van een tijd dat de dieren nog konden praten. Vooral veel schulden maken, de deurwaarder zal er straks gelukkig bijlopen.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *