LADEN

Typ om te zoeken

Engelse huizenmarkt (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Engelse huizenmarkt (Tom Lassing)

De Engelse huizenmarkt bestaat in feite uit twee, misschien wel drie delen. Als eerste is er Londen. Dat is een markt apart omdat deze wereldstad een enorme internationale aantrekkelijkheid heeft. Nog altijd vinden rijke Russen, Indiërs, Amerikanen en andere superrijken deze stad enorm aantrekkelijk. Ook veel mensen uit de voormalige koloniën vinden Londen nog altijd een enorme aantrekkelijkheid hebben. Het gevolg is dat de huizenprijzen in Londen echt op alle fronten belachelijk duur geworden zijn.
In die markt valt eigenlijk geen enorme winst meer te maken. Je betaalt de hoofdprijs en wie gaat daar nog eens fors boven betalen?
De tweede markt in Engeland zijn enkele grote steden. Birmingham, en enkele andere grote steden gelden als interessant voor woningzoekers omdat er relatief veel werk te vinden is. Londen is te duur om in te wonen, de andere grote steden zijn dan voor veel mensen een te overwegen alternatief. Hoewel niet zo moeilijk als Londen, is het wel vaak een lastige markt om in te opereren. Huizen staan kort te koop, de concurrentie is moordend. De meest interessante markt is daarom de rest van het land. Daarbij moet je goed kijken naar groei en krimpmarkten.
Juist in de groeimarkten die tegen de krimpgebieden aanliggen is er veel te winnen. Vooral aan de onderkant van de markt zijn er voor de insiders spotgoedkope woningen te vinden. Je knapt zo’n vervallen woning op en tegen een veel hogere prijs, maar nog altijd goedkoop, kan de woning weer snel in de markt gezet worden.
Woningen die keihard onderhoud nodig hebben, zijn te koop voor prijzen tussen 35% en 50% onder de marktwaarde. De winst zit hem in het opknappen en upgraden en dan snel weer te verkopen. Als je een goed team hebt (Heeft u wel eens naar de bouwbroers gekeken? Die doen in de VS zo ongeveer hetzelfde) kan je zo’n huis meestal binnen zes tot acht maanden gekocht, verbouwd en verkocht hebben.
Pieter Monsma heeft er de nodige ervaring in en verkocht recent twee huizen met de beoogde winst. Hij komt 14 maart in Best een tafelpresentatie geven omdat hij mede-investeerders zoekt. Ook ik doe zelf mee als investeerder en heb nu een belang in een tweede woning genomen. De eerste woning werd na acht maanden met de beoogde winst verkocht.
Ik ga nu met de totale som verder in een tweede woning. We gaan dat een paar jaar doen. Iedere woning is het onderpand voor de investering. Natuurlijk is er risico, maar dat wordt zo goed als mogelijk afgedekt, zodat enorme verliezen niet voorzien zijn.
Wacht niet langer en geef u nu op voor de laatste bijeenkomst op 14 maart!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *