LADEN

Typ om te zoeken

Energievraag groeit 2% per jaar

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Energievraag groeit 2% per jaar

elektriciteitsnet, investeren

Alle goede bedoelingen ten spijt, is het nog altijd zo dat onze energie behoefte wereldwijd toeneemt. De reden dat duurzaam opgewekte energie dus ook nog niet de meerderheid van onze energie betreft, heeft alles met die groei van de behoefte te maken.
Duurzame energie groeit wereldwijd met enorme percentages, maar het moet steeds eerst de groei van de totale vraag inlopen, alvorens het percentage in het totale plaatje hoger kan worden. De groei van het percentage duurzaam op de volledige energiebehoefte loopt dus maar langzaam op.
in Nederland is daarom het aandeel van duurzame energie in de energiemix nog altijd slechts 7,3%. Dat moet volgend jaar 14% zijn…
Het is niet onmogelijk, maar onderhand moeten we toch wel constateren dat Nederland hier zwaar verzaakt.
Het is nog altijd veel te veel hap snap werk. In Groningen is er we wil om veel te doen, maar het elektriciteitsnetwerk kan het niet aan…
Hoe kan dat nu toch, als we die 20% toch afgesproken hebben? Dan was toch wel duidelijk dat heel het netwerk ook aangepast diende te worden? Of vertel ik hier nu ineens iets heel nieuws?
Nederland kent eigenlijk geen energiebeleid. We zien dat ook rondom de aardgas discussie. Ineens roept een Staatssecretaris dat we met Gronings gas stoppen en er is paniek.
Hij sprak voor zijn beurt, maar er is ook helemaal niet nagedacht over een alternatief. Had die staatssecretaris niet beter eerst na kunnen denken over het alternatief? Is dat nu echt zo moeilijk?

Wat we ook aan argumenten nemen, we moeten meer duurzame energie gaan gebruiken. Het is goed voor de economie, want het levert werkgelegenheid op en is uiteindelijk goedkoper dan energie vanuit het buitenland importeren.
We moeten daarom nu keihard investeren in zonne-parken om daarmee de marktpartijen te dwingen na te denken over het opslaan van energie en/of het uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk. Als ze nu eerst actie ondernemen richting opslaan van energie, dan is die enorme uitbreiding van het netwerk misschien ook niet nodig.
Nederland kennende, gaan we het andersom doen. We gaan nu het netwerk enorm uitbreiden om vervolgens te constateren dat door het overal opslaan van energie die uitbreiding niet nodig was en verdere ontwikkelingen in de weg staat.

Dáár kunnen wij weinig aan doen. Investeren in zonne-parken kunnen we wel. Lees hier meer.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *