LADEN

Typ om te zoeken

Energie crisis en uranium aandelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Energie crisis en uranium aandelen

Hoe dan ook is er een energie crisis. De relatie tussen Europa en Rusland zal niet snel gelijmd kunnen worden en ook zonder dat is er het feit dat veel olievoorraden overal in de wereld in de bodem al ver aangesproken zijn. We verbruiken veel meer olie dan de aarde kan aanvullen en de makkelijke voorraden die we zonder veel moeite konden oppompen, beginnen serieus op te raken.
We moeten dus ernstig over alternatieven gaan nadenken.
Ernstiger dan we tot op heden deden.
Duitsland maakte enkele jaren geleden heel bewust de strategische keuze om energie afhankelijk van Rusland te worden. Men had het idee dat de ontspanning tussen Rusland en Europa die stap wel mogelijk maakte.
Dat was achteraf bezien een domme zet met name omdat Duitsland met die keuze OOK de keuze maakte om te stoppen met kernenergie.
Dat is dus een dubbele klap voor Duitsland.
Ik zie ondertussen nog weinig actie vanuit de oosterburen om deze dubbele fout te herstellen. Blijkbaar moeten ze eerst een crisiswinter door maken voor ze echt in actie gaan komen. Ik denk dat de Duitsers hopen op een snelle oplossing in Oekraïne en als gevolg daarvan een snel herstel van de relatie met Rusland.
In mijn ogen vooralsnog ijdele hoop.
De oplossing is voor Duitsland zonneklaar. Ze zullen uiteindelijk vol moeten inzetten op kernenergie. Dat besef heeft nog even tijd nodig in Duitsland. Ze zijn nu alleen bereid de drie kerncentrales tot april 2023 open te houden. Dat helpt in ieder geval om door de komende winter heen te komen.
Dat twijfelen van Duitsland is mede een reden dat uraniumaandelen maar niet definitief van de grond komen. We zien namelijk die voortdurende twijfel ook in de koers van uranium. De uranium koers blijft vooralsnog rond de 50 hangen.
Dat houdt in dat vrijwel alle bedrijven in deze sector met verlies blijven draaien.
We weten dat de vraag naar uranium enorm gaat toenemen, maar het blijft wachten op het startsignaal.
Dat komt er ongetwijfeld en dan gaat het mogelijk ook heel erg hard. In feite ben je dan al te laat, of zo voelt het dan in ieder geval. Wie stapt er nog in als de koersen 50% gestegen zijn?
Vandaar dat ik al aandelen in deze hoek heb.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *