LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 sept 2022

  • Great Panther Mining heeft uitstel van betaling gevraagd. Het aandeel verloor daarop 58% van de koers.
  • Vanwege een aflossing van een lening heb ik geld van de VS terug naar Nederland moeten sturen. Wederom problemen omdat de toezichthouder hier tussen zit en ik weer mogelijk weken moet gaan wachten omdat ze hun ‘onderzoek’ wederom helemaal van voor af moeten doen. Die anti terrorisme en anti witwas controles komen me de strot uit. Het gaat om een zakelijke overboeking van 20.000 euro.
  • Heb je interesse in een stukje Nederlandse geschiedenis? Je kan nu aandelen NAM gaan kopen. Shell en ExxonMobil zetten delen van de NAM in de verkoop. Ze maken dat ze wegkomen nu er geld aan de lokale samenleving betaald moet gaan worden. Voor het luttele bedrag van 1 miljard dollar kan je eigenaar van delen van dit hoofdpijndossier worden.
  • 85 miljard euro leverde de Russische energie het land op sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Dat is de plus voor Rusland… De min is het feit dat honderden westerse bedrijven vertrokken zijn en dat daarmee veel bedrijvigheid en werkgelegenheid uit Rusland is vertrokken. Kijk je dus niet blind op het bedrag dat binnenkwam. Rusland zal een flink deel moeten gebruiken aan uitkeringen om verlies aan inkomen te compenseren.
  • Volgens Nomura zal de Chinese economie het komende jaar slechts met 2,7% groeien. Redenen zijn Covid maatregelen en een uit de hand lopende banken en vastgoedcrisis. Die 2,7% neem ik zelf dan ook met een flinke korrel zout.
  • Wat is Engelser als een Fish and Chips shop? Ze dreigen uit het straatbeeld te verdwijnen omdat hun product niet meer het lage kosten product is dat het was. Vis en energiekosten rijzen de pan uit. Deels is inflatie de oorzaak, maar ook Brexit speelt keihard mee.
  • Het lijkt er op dat er bij Google een forse reorganisatie gaat komen die de kosten met 20% moet gaan terugbrengen. De mooie tijd is over voor de medewerkers. De knoet gaat er over.
  • Gisteren een video gemaakt over het bod van Rio Tinto op Turquoise Hill. Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *