LADEN

Typ om te zoeken

Elon Musk overtrad de wet

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Elon Musk overtrad de wet

Bij de aankoop van de aandelen Twitter heeft Elon Musk de wet overtreden. Hij had namelijk zijn bezit van 5% moeten melden bij de SEC. Daarmee was dat op dat moment bekend geworden.
Elon deed dat niet en kocht in de dagen daarna tot 9,2% van de aandelen Twitter.
Dat kon hij ‘ongezien’ doen, tegen de lage prijzen. Immers, toen hij uiteindelijk zijn melding wel deed, toen ging de koers van Twitter 27% omhoog. Het verschil over de aandelen tussen 5% en 9,2% leverde Elon Musk ruim 150 miljoen extra winst op.
De vraag is nu of dit consequenties heeft. Je zal immers maar een belegger zijn die aandelen Twitter verkocht in de periode tussen die 5% en 9,2% van Elon Musk. Je liep dan tenminste 27% extra opbrengst mis.
Ik kan me indenken dat je daar niet blij mee bent, mede omdat de kans aanwezig is dat je jouw aandelen aan Musk zelf verkocht hebt.
In de VS heb je als super rijke weinig te vrezen. De overheid is te klein om je aan te kunnen pakken en hoewel je in je recht staat, hebben ze in de rechterlijke macht de kennis amper om in te zien waarom jij als belegger hier benadeeld kan zijn. Voor rechters is het een zaak waarbij twee rijken elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Dat de één een ton heeft en de ander 300 miljard ontgaat de meeste rechters. Hoe dan ook, de superrijke staat in de VS op een voetstuk en daar krijg je hem niet snel vanaf.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *