LADEN

Typ om te zoeken

Eind van de groei voor McDonalds?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Eind van de groei voor McDonalds?

Vooral in Amerika doen, de langer dan 13 maanden openzijnde, vestigingen het slecht. Hun omzet is afgelopen maand ten opzichte van vorig jaar deze tijd gemiddeld 4,6% lager.
In de rest van de wereld is de omzetdaling 2,2%.
Waar ligt het aan?

Als ik kijk naar mijn eigen gezin, dan constateer ik dat we slechts twee keer samen bij een Mac hebben gegeten en de tweede keer was het omdat KFC Eindhoven toen verbouwd werd. Dat zou voor het gezin de eerste keer zijn geweest dat we daar heen gingen. Het is er overigens ook nooit meer van gekomen.
We eten als gezin gezonder als we uit eten gaan, maar zo nu en dan hoor ik van mijn kinderen wel dat ze even een ijsje bij de Mac gehaald hebben. Maar samen met vrienden uit eten wordt door hen niet snel meer bij de Mac gedaan. De pizzeria wordt als leuker en lekkerder gezien.
Als we als gezin uit eten gaan, dan is het vaak een ‘gewoon’ restaurant. Fast food is het niet meer en de Mac heeft voor ons als gezin geen aantrekkingskracht meer.
Over het algemeen denk ik dat steeds meer mensen gezonder willen eten. De Mac heeft geen gezonde uitstraling en zeker als je als gezin met tieners gaat eten, dan is de Mac tegenwoordig meer Hyves dan Facebook… Alleen met de allerkleinsten ga je nog naar de Mac. De kleinsten vinden vooral de ballenbak zo leuk.
De Mac heeft voor de oudere generatie veel aan aantrekkelijkheid verloren. De verhalen over onderbetaalde Amerikaanse medewerkers die “les” krijgen in omgaan met geld, terwijl overduidelijk is dat het probleem de te lage lonen van McDonalds zijn, helpen niet.
McDonalds heeft er voor gekozen om Mac Jobs te creëren. Te laag betaalde banen die gewoon niet goed voor de economie zijn. Die banen zijn goed voor de winst van McDonalds, maar ze verkleinen de middenklasse en ze vernielen in feite de samenleving.
De opzet van Mac is in heel veel opzichten vernietigend voor de samenleving. Ongezond eten, lage lonen en snel, snel, sneller. Dat paste in het tijdsbeeld, maar ik hoop dat we als samenleving eindelijk weer willen groeien naar een betere opzet.
McDonalds moet zich aanpassen, of zal verdwijnen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *