LADEN

Typ om te zoeken

Een paspoort van Moneyland

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een paspoort van Moneyland

moneyland

Oliver Bullough is een journalist van The Guardian. Hij verzon de naam Moneyland voor het gegeven dat de superrijken bijna allemaal een groot deel van hun geld zodanig geparkeerd hebben dat nationale regeringen er geen vat meer op hebben. Ze betalen geen belastingen meer over dat geld en ze kunnen vrijelijk over dat geld beschikken.
Is er een paspoort van Moneyland?
Ja, er zijn verschillende paspoorten te krijgen van landen die deel uitmaken van wat in feite Moneyland is. Het heet geen Moneyland, maar het is het wel.
St. Kitts bijvoorbeeld. Een klein eiland in de Caraïben, maar je kan het paspoort vrijelijk kopen.
Vraag u eens af hoe een president van Rusland schathemeltje rijk kan worden, terwijl zijn loon beperkt is. Kijk naar de ANC leiding in Zuid Afrika. Toen ze de macht in Zuid Afrika kregen, waren ze stuk voor stuk niet vermogend. Nu hebben ze stuk voor stuk tientallen tot honderden miljoenen dollars op hun bankrekening staan.
Hoe kan de dochter van een minister in het arme land Angola een bruidsjurk kopen van 200.000 dollar?
De minister verdient officieel slechts een paar duizend dollar per maand.
Vraag je eens af, wat is een groter probleem: Het milieu, het klimaat of de kleptocratie.
Kijk hier naar het interview met Oliver: https://www.vpro.nl/buitenhof/speel~POMS_AT_15471737~moneyland~.html
De allerrijksten, zowel particulieren als bedrijven betalen geen belastingen over hun nog altijd snel groeiende vermogens. De belastingdienst lijkt geen vat te hebben op deze allerrijksten. Vraag u ook af, ons Nederlandse koningshuis is LEGAAL deel van Moneyland. Ze betalen geen belastingen en hebben al hun vermogen in Moneyland geparkeerd. Vervolgens laten ze alles wat ze doen betalen door de Nederlandse staat. Letterlijk is het zo dat hun vermogen via de kanaaleilanden over de wereld is gebracht. Zelfs al zou de Nederlandse staat nu besluiten dat de Oranjes belasting moeten betalen, dan nog zou 99% van het vermogen van de Oranjes buiten beeld blijven.
Ondertussen stelt de koning dat we allemaal lief en eerlijk naar elkaar moeten zijn. Hij moet na weer zo’n speech toch helemaal krom liggen van het lachen? Het is toch ongehoord hoe we de grootste belastingontduiker die we bij naam kennen, toestaan om ons op onze kosten iets te laten vertellen over saamhorigheid en naastenliefde.

Tags

1 Reactie

  1. jmm.peters 24 mei 2019

    er is vrij recent een nieuwe planeet ontdekt. hij licht wel erg ver weg. enkele lichtjaren reizen. maar hij is wel van puur zuiver 100% goud. en voor de rest niks. de chinezen hebben al een raket ontworpen die deze afstand 1 maal heen kan afleggen. als de koning of welke andere rijke egoïst dan ook, zo graag, zoveel goud wil hebben. laten we dan eens die raket van de chinezen met belasting geld kopen. als cadeau. zetten de rijkaard daar in en sturen de raket naar die planeet. gelukkiger kun je dit soort mensen toch niet maken.!! kan natuurlijk ook zo zijn dat zo iemand heel erg arm is van binnen. kan hij het daar mee ver doezelen.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *