LADEN

Typ om te zoeken

Rijke Britten willen No Deal Brexit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rijke Britten willen No Deal Brexit

brexit

Vraag is uiteraard waarom de vermogende Britten zo voor een No Deal Brexit zijn. Uiteraard is het antwoord: omdat het ze geld gaat opleveren.
De vermogende Britten willen af van al die controles op hun vermogen door de EU regulering. Ze willen hun geld ongezien offshore kunnen plaatsen. Steeds strengere EU regels maakten dat vrijwel onmogelijk.
Ook willen ze toen naar een individueel verzekerde gezondheidszorg, waarbij je dus per persoon een verzekering voor medische ingrepen en artsenbezoek moet kopen. Voor de rijken is dat goedkoper omdat hun risico veel lager is dan gemiddeld. Ze willen niet langer meebetalen aan een algehele gezondheidszorg. Ze hebben het geld wel, maar ze vinden gewoon dat iedereen maar zelf de broek moet ophouden. Doen ze immers zelf ook.
Ze zien daarom graag dat de armen het maar zelf uitzoeken met hun gezondheidszorg. Het grote voorbeeld (ook voor Farage die ondertussen ook tot de rijken is gaan behoren omdat ze hem graag belonen voor zijn goede werk) is de VS. Bedrijven kunnen daar gezondheidszorg afsluiten voor hun werknemers, maar hoeven dat niet te doen. Het gevolg is dat federale overheidsbaantjes en banen bij de grootste bedrijven het populairst zijn omdat je daar de meeste zekerheid verkrijgt.
Prima als je agenda globalisering en conservatisme is, maar rampzalig voor de armeren in de samenleving. Hun gezondheidszorg wordt hierdoor onbetaalbaar. Degenen die per persoon vanwege hun hoge loon het meest betalen en er het minste gebruik van maken verlaten immers het systeem.
Nu zijn niet alle rijke Britten voor de No Deal Brexit, maar die paar uitzonderingen die tegen de No Deal Brexit zijn, worden wel enorm uitgelicht om het te doen voorkomen alsof de rijken verdeeld zijn over hoe ze denken over Brexit. Na de No Deal Brexit moet het VK een soort corpocratie gaan worden. Take Back Control gaat dus over het naar de macht grijpen van de grote bedrijven.
Helaas realiseren de armere Britten dat niet. Die vinden Farage fantastisch, al geeft die zelf aan dat hij geen politieke macht zoekt. Hij is slechts loppjongen voor de allerrijksten en door hen wordt hij betaalt. Hij legt een rookgordijn over het echte waarom van de Brexit.
De EU in haar huidige vorm is geen goede zaak, maar ondertussen is een No Deal Brexit helemaal een potentiële ramp in wording.

Tags
Vorig artikel

1 Reactie

  1. jmm.peters 24 mei 2019

    helemaal mee eens. zijn de super rijke Britten die hier achter zitten. maar ook tijdens de 2de wereld oorlog dat Churchill een pond als, wereld munt aan het stichten was. in ruil voor hulp van de amerikanen het heeft doen veranderen in een dollar. zal de renminbi nu in Londen wortel gaan schieten. dat zou moeilijk worden als men in de EU blijft.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *