LADEN

Typ om te zoeken

Een oude PC leven inblazen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een oude PC leven inblazen (Tom Lassing)

Mijn oude back up PC met Windows Vista heeft het recent opgegeven. Helaas, die was echt volledig verloren en is nu grotendeels oud ijzer. Ik zag echter in het archief een nóg oudere PC staan. Een PC met nog Windows XP er op.
Die PC was al een jaar of vijf geleden voor het laatst gebruikt, maar toen ik deze probeerde werkte alles nog wel. Het punt is alleen, niet alleen is Windows XP heel erg oud, de PC bleek ook extreem traag.
Ik besloot de PC maar eens te gebruiken voor een Linux experiment.
Ik heb er Linux Mint opgezet, naast de XP installatie.
Het is werkelijk ongehoord, maar nu werkt de PC weer zoals acht jaar geleden. Alles werkt weer en daarbij gek genoeg ook snel genoeg.
Ik had deze ervaring ook al eens op een mini laptop, maar het is dus echt zo dat de gratis overstap naar Linux zo’n stokoude PC toch weer interessant maakt.
Ik ben amateur zanger, maar moest steeds voor de muziekbanden de hoofd PC gebruiken. Nu kan ik deze oude PC puur voor mijn muziek en zingen reserveren. Wel zo makkelijk. Zo kan ik EN de beurs volgen EN mijn hobby beoefenen.
Deze oplossing zou voor gezinnen met weinig geld enorm mooi zijn. Ieder kind een goed werkende PC zonder dat het veel kost. Immers, zo’n oude PC is voor letterlijk enkele tientjes te koop. Linux is gratis en Libre Office ook.
Ook scholen en bedrijven zouden veel langer met hun computers kunnen doen als ze afstappen van het veel te zware Windows.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *