LADEN

Typ om te zoeken

Dollarstijging is funest voor de Derde Wereld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dollarstijging is funest voor de Derde Wereld (Tom Lassing)

Veel Derde Wereldlanden kunnen alleen maar geld lenen in dollars. De recente stijging van de dollar is voor die landen echt een ramp, want ze moeten heel, veel meer in eigen geld aflossen alsdat ze in dollars geleend kregen. Heel een economische herstel kan in rook opgaan als de dollar sterk zou stijgen.
Het gaat echter niet alleen om Derde Wereldlanden. Ook Europese landen hebben samen voor meer dan 2 biljoen aan dollarschulden uitstaan. Ook die schulden zouden in euro’s heel veel duurder uitpakken als de dollar nog flink verder gaat stijgen.
We denken dus wel dat de pariteit er aan zit te komen, maar het is de vraag of hier de kade het schip niet gaat keren.
Pariteit is leuk als je dollars hebt, maar de Europese overheden hebben vooral schulden en met 2 biljoen aan dollarschulden hebben we dus vooral een probleem.
We gaan straks Amerika nog vragen om toch alsjeblieft wat aan die stijgende dollar te doen en waarschijnlijk wil Trump daar wel in meegaan door biljoenen aan dollars uit te brengen. Daarmee kan hij al zijn verkiezingsbeloftes gaan waarmaken.
Dat de dollar in feite door al dat extra geld niets meer waard is, dat is natuurlijk ook waar, maar zolang iedereen die waarheid maar blijft negeren, is er niets aan de hand. De vraag is hoe lang je die waanzin vol kan houden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *