LADEN

Typ om te zoeken

Een optiestrategie voor de huidige markt

Beleggers Nieuws Opties

Een optiestrategie voor de huidige markt

Ik zeg hier niet dat het ‘de beste’ strategie is, maar het is een te overwegen strategie met naar mijn idee een niet zo’n hoog risico.
Ik koop een Call december 480 en schrijf voor samen hetzelfde geld twee december call opties 500.
Dit kost me dus als het goed is niets. Zou de beurs dit jaar niet meer richting de 480 gaan, dan is de positie weliswaar ingenomen, maar winst en verlies compenseren elkaar. Het enige dat jammer is, is de marginverplichting die er op rust.
Ik heb deze positie vorige week daadwerkelijk ingenomen.
Ik betaalde 10 euro voor de call en kreeg 5 euro per geschreven call.
Zou ik helemaal niets doen, dan moet ik hopen op een december expiratie van tussen de 480 en 500. Daaronder is er geen winst of verlies. Boven de 500 moet ik ongrijpen vanwege de dubbele geschreven 500 Call. Die tweede Call is boven de 500 namelijk ongedekt en voor de AEX daadwerkelijk zo ver komt, moet die dus gesloten of afgedekt worden.

Ik heb echter nu al de eerste mutatie aangebracht. In de daling van deze week heb ik de geschreven Call opties teruggekocht.
Daar is de helft van de opbrengst mee gemoeid. Dat is mooi, maar zou ik verder niets doen, dan moet de AEX wel gaan stijgen, wil ik straks geen verlies gaan oplopen.
Gisteren heb ik daarom weer één call geschreven. Ik heb nu nog een investering van ruim 100 euro over. Ik wil echter geen enkel neerwaarts risico lopen, dus zal ik dus nóg een extra december 500 moeten schrijven. Eventueel kan ik er voor kiezen een korter lopende 500 serie te schrijven. Krijg ik minder voor, maar de kans is ook kleiner dat die 500 dan ook gehaald wordt.
Ik had gisteren overigens ook de gekochte call kunnen verkopen, dan was de winst al definitief binnen geweest.

Op dit moment heb ik dus daadwerkelijk een gekochte december 480 in bezit en een geschreven december 500 heb ik nu ook.
De positie gaat winst opleveren als de AEX boven de 481,50 gaat komen. Echter moet ik er wel rekening mee houden
Nu ik zelf nog slechts één geschreven call heb en ik heb nu daadwerkelijk een investering van honderdvijftig euro gedaan. Als ik nu nog een Call ga schrijven, dan is mijn positie op winst gekomen. Dat blijft deze als de AEX dan maar niet voor december dit jaar terug boven de 500 gaat komen.
De meeste winst maak ik als de AEX de derde vrijdag van december op 499,99 staat. Dan levert de gekocht 480 namelijk 19,99 op, terwijl de geschreven 500 Call opties dan waardeloos verlopen. Waarschijnlijk ga ik voor die tijd wel weer de nodige mutaties uitvoeren.

Op 29 september is er weer een basiscursus optiebeleggen! Zie hier voor meer informatie.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *