LADEN

Typ om te zoeken

Overname bod op Romarco Minerals

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Overname bod op Romarco Minerals

Het bedrijf Romarco Minerals, waar ik mijn zoon Romar naar vernoemd heb, heeft een overname bod verkregen. Iedere aandeelhouder gaat C$0,68 krijgen voor een aandeel Romarco. Dit wordt echter niet in geld, maar in aandelen OceanaGold uitgekeerd.
Het voordeel van de gecombineerde onderneming is het feit dat ze samen één producerende mijn hebben en één mijn die bijna klaar voor productie is. Daarnaast is er dan nog een claim in bezit waar wel eens een leuke mijn van kan komen.

romarco logo
Samen hoeven ze niet bang te zijn dat het geld op gaat raken. Ze zijn rijk genoeg en met de producerende mijn komt er iedere maand geld binnen.
Uiteraard vind ik het jammer dat het bedrijf waar ik mijn zoon naar noemde zal opgaan in een groter geheel. Bij zijn geboorte heeft mijn zoon een certificaat van 100 aandelen Romarco gekregen van de toenmalige directeur van Romarco. Dat document was toen enkele tientjes waard en dat is het nu nog. Het is straks waardeloos, want we houden liever het originele document dan dat we het inleveren voor een stuk of negentig nieuwe aandelen die hooguit 60 euro waard zullen zijn.
De koers van Romarco is overigens nu 56 cent. Hier ligt dus potentieel nog wat winst op de plank. Wat de overname met de koers van OceanaGold gaat doen valt uiteraard niet te zeggen. Als veel Romarco aandeelhouders na de fusie gaan verkopen, dan is er de kans dat de koerswinst weer snel weg zal zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *