LADEN

Typ om te zoeken

Nederland op de verkeerde weg

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nederland op de verkeerde weg

Het energiebeleid van Nederland is dankzij het rampzalige beleid van voormalig premier Balkenende volledig op de verkeerde weg. Gisteren in het nieuws dat Nederlandse energie opwekking nog niet eerder tot stand kwam door zo veel kolen te verbranden.
En dan moet u weten dat kolenverbranding zo’n beetje de meest vervuilende is van alle mogelijkheden.
Dit jaar is het kolenverbruik al bijna een derde hoger dan de voorgaande drie jaren! Het is dan ook geen verrassing dat de CO2 uitstoot van Nederland alleen maar hoger wordt. Alle doelen die met betrekking tot beperking van de uitstoot zijn ingezet, kunnen de prullenbak in.
Balkenende liet zich indertijd door de grijze energie aanbieders inpakken en koos voor een achterhaalde techniek en in feite de weg terug. Dat wisten we toen ook al, maar het besluit werd er doorgedrukt.
Pas in 2017 gaat Nederland enkele oudere kolencentrales sluiten.

kolencentrale
Zelfs de energie sector zelf is nu ongelukkig met de toenmalige keuze die door henzelf via een enorme lobby is ingezet. Mede door de zwaar vervuilende kolencentrales zijn er nu extra veel Nederlanders die dan liever een deel van hun eigen energie zelf opwekken. Zo draag je in Nederland al snel veel bij aan het schonen van de energiesector. Helaas echter is het energieverbruik van kleinverbruikers niet echt bepalend voor het totale energieplaatje van Nederland.
De grootgebruikers betalen veel minder voor energie, maar nemen wel enorme hoeveelheden af. Het mooie van dat systeem is echter wel dat zonne-energie tegenwoordig voor particulieren heel snel erg financieel interessant is. Niet alleen draag je actief bij aan het milieu, maar het levert je nog geld op ook. Een gang van zaken waar de energiesector nu ook de pijn van begint te voelen. Hun gebrek aan ‘groen’ is nu een slechte reclame voor ze.
Ik heb een paar zonne-panelen aanbieders waarmee ik al enige tijd tot volle tevredenheid samenwerk. Als u interesse heeft in het eventueel plaatsen van zonnepanelen op uw huis of schuur, dan mailt u me even. Ik geef u dan even de namen door. (tom @ lassing.nl)
www.energiestart.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *