LADEN

Typ om te zoeken

Die leen ik geen geld meer uit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Die leen ik geen geld meer uit

Ik heb enkele waardevolle lessen geleerd dankzij het crowdfunding systeem van Neo Finance.

Eén van de lessen is dat de banken zo gek nog niet zijn als ze geld uitlenen aan hen die het niet nodig hebben.

Ik heb door schade en schande geleerd dat geld uitlenen aan jonge mannen die niemand hebben om voor te zorgen en die daarbij geen enkel onderpand hebben een zeer risicovolle bezigheid is.
Hun betaalgedrag is zodanig dat ik in principe afraad om geld aan dergelijke jonge Litouwse mannen uit te lenen.
Te vaak vertrekken ze met de noorderzon, gefinancierd dankzij het geld dat ze bij Neo Finance geleend hebben van andere particulieren.
Een legale diefstal.

Ik begrijp waarom de banken een onderpand verlangen en voor ik dus geld uit leen zie ik graag dat de leners in een situatie leven dat ze verantwoordelijkheid voor anderen hebben. Ik ben namelijk aan mijn geld gehecht. Ik wil graag helpen om cash in Litouwen te krijgen. Daar helpen we de lokale economie aldaar enorm mee. Ze betalen er een forse rente voor en zo helpen wel elkaar.
Maar dan wel op basis van een eerlijke deal waar we ons beide aan houden.

Afgelopen week was op een gegeven moment de helft van de aangeboden nieuwe leningen van jonge mannen onder de 25 zonder ook maar ‘iets’. Ze moeten 23% rente betalen, maar dat boeit ze niet, want een flink aantal van hen is toch niet van plan om die rente ooit te gaan betalen. De koffer staat al klaar en binnenkort wonen ze hier in West Europa.
Wat ze zich niet realiseren, is dat deze schuld ze later in hun leven wel eens kan achtervolgen. Misschien willen ze ooit terug naar Litouwen, of misschien gaat ‘Europa’ wel eens zo werken dat de schuld in het ene land ook in het andere Europese land nagejaagd kan worden.

Ik wacht dat niet af. Zoals gezegd, de helft van de leningen was dus voor mij niet interessant. De andere helft zaten wel interessante leningen tussen. Ik kon die dag 125 euro aan leningen uitzetten. Iets meer dan gemiddeld, maar ik schreef gisteren al dat ik door vervroegde aflossingen een kleine achterstand wil inlopen.
Er zijn genoeg leningen, en er is dus geen enkele reden om te beleggen in voor jou ongewenste leningen.
Wat je OOK kan doen, is het er toch op gokken, maar dan met verzekerde leningen. Je kan dan bij slechte leningen niets verliezen, en bij de wel goede betalers krijg je dan grofweg 12,5% rendement. Als niet te veel van die grappenmakers met de noorderzon vertrekken kan je er dan nog altijd 10% netto aan overhouden. Het is net wat je wilt.

Open nu ook een account bij Neo Finance, maak tenminste 50 euro over en geef aan dat je via Beursbox kwam. Je krijgt dan een extra 20 euro op je account bijgestort!
Een eerste account openen kost je niets. Sterker nog, je krijgt 20 euro bonus!

De afgelopen 5 jaar hebben laten zien dat rendementen tussen 7 en 13,5% gewoon mogelijk zijn. Sterker nog, de regel zijn. Vergelijk dat eens met de beurs waar netto -2% per maand voor particuliere beleggers de regel is.

Lees verder

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *