LADEN

Typ om te zoeken

De waarde van Bitcoin (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De waarde van Bitcoin (Tom Lassing)

Hoe lang is het geleden dat bitcoin 20.000 dollar per stuk deed? Enkele analisten voorzagen al koersen van 500.000 en meer.
Op dit moment is van die droom weinig over. Bitcoin bestaat nog altijd en er is handel in, maar de hype lijkt nu wel over te zijn. Met een koers van omgerekend meer dan 5.500 euro per bitcoin kan echter niet gezegd worden dat de koers van bitcoin verdampt is. Immers kijken we naar enkele jaren terug, dan is de koerswinst nog altijd enorm.
Maar wat is bitcoin écht waard?


Je zou kunnen stellen dat het de waarde heeft van de energie die het gekost heeft om de bitcoin te creëren. Mijn reactie daarop is de volgende… Mijn huis heeft me 1 miljoen gekost om te kopen en verbouwen, maar dat wil niet zeggen dat het de waarde is.
De waarde is niet slechts een optelsom. Het heeft ook alles te maken met sentiment.
Het sentiment rondom bitcoin is nu totaal anders als op het moment dat bitcoin 20.000 euro stond. Zolang dat sentiment niet terug naar de hype fase gaat, kan bitcoin het vergeten.
Die hype fase, dat is de grote truc. Hoe krijgt de markt weer grip op de beleggers die de koers van bitcoin naar ongekende hoogte moet jagen? Alles is mogelijk, maar dat alles heeft niets te maken met de echte waarde van bitcoin. Die waarde is immers nul. Bitcoin is immers een illusie. Daar betalen consumenten nog altijd fors voor, maar uiteindelijk is het zo dat er heel veel crypto munten mogelijk zijn. Bitcoin heeft het geluk van het marktleiderschap. Dat maakt echter nog niet de extreem hoge waardering reëel. Alleen in de hype fase kan niemand het een biet schelen. Dan is iedereen gek en iedereen expert. De vraag is nu (en ik heb het antwoord daarop nog niet) of iedereen al wakker geworden is uit de hype fase.
Volgens mij zijn er nog wel believers die dromen van een bitcoin van 500.000 euro per stuk. Als die dromers weer actief worden dan kan de slapende hype fase weer wakker gemaakt worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *