LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 juli 2018

– De Britse Brexit minister stapt op. Hij is van mening dat het VK zich te slapjes richting de EU gaat opstellen.
– AkzoNobel en Mammoet staan in Oekraïne onder controle omdat ze hebben meegeholpen bij de ontwikkeling en bouw van de Krim brug die door Rusland is gebouwd. Via die brug is De Krim nu vanuit Rusland met de auto direct bereikbaar.
– De Europese Commissie heeft de bouw van twee windparken in de Noordzee voor de kust van België goedgekeurd. Het wordt een samenwerkingsproject van onder meer Eneco, Otary en Electrabel.

windpark
– De IPO van Xiaomi is nog geen succes. De koers opende onder de IPO koers.
– Noord Korea is niet bereid om eenzijdig te ontwapenen. Nadat de VS eerst met een ongelukkige vergelijking met Libië kwam, houden ze het nu bij een vergelijking met Vietnam. Dat heeft na de oorlog met de VS naderhand wel een goede relatie met de VS opgebouwd.
– Chinese aandelen doen het dit jaar slecht. Analisten houden het er op dat het voorsorteren is van beleggers die bang zijn dat de handelsoorlog Chinse bedrijven gevoelige klappen gaat geven. In China kan het dus door de correctie op de aandelenmarkt niet echt meer tegenvallen. Dat ligt anders in de VS, alwaar er amper sprake is van voorsorteren door beleggers.
– Na onderzoek is gebleken dat groenten van Del Monte de oorzaak zijn van een besmetting door een parasiet bij tenminste 200 personen.
– Mocht er een recessie komen, dan is volgens JPMorgan het kopen van de yen, Zwitserse franc, De Singapore dollar en de Amerikanse dollar het beste te overwegen. Wat je zeker niet aan moet houden is munten van ontwikkelingslanden. Voor ons in de EU is het opvallend dat de euro niet in het rijtje met wenselijke munten staat. Dat zegt wat over de waarde van uw spaargeld. JPMorgan zegt niets over goud als spaargeld aanhouden. Dat doe ik wel. Ik denk dat het een verstandige keuze is. Daarover verderop in deze nieuwsbrief meer.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *