LADEN

Typ om te zoeken

De uitdaging van de ’toevallige’ miljonair

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

De uitdaging van de ’toevallige’ miljonair

Kan je “toevallig” miljonair worden? Ik sprak deze week twee personen die het is overkomen. Ik gebruik hun gegevens even om de zaak uiteen te zetten.
Je hypotheek keurig aflossen maakt dat je huis uiteindelijk helemaal van jou is. De huizenprijs kan vervolgens zo gestegen zijn dat je eigenlijk zonder het te weten miljonair bent geworden. Als je je dan gaat afvragen of je dat prachtige huis nog wel echt wilt hebben, dan kan je na de verkoop maar zo ineens een miljoen cash hebben.
Of je verkoopt je (aandeel in) een bedrijf waarin je partner bent en ineens realiseer je je dat je miljonair bent. Je was het al, maar het zat in stenen, auto’s en goodwill. Je verkoopt het en ineens staat het cash op je rekening.
Het zijn twee mogelijkheden waar je tegenaan kan lopen.
Maar dan…
Je weet hoe je deze rijkdom kon verkrijgen, maar hoe hou je deze vast en hoe kan je vervolgens gaan leven van je vermogen.
Helaas is dat voor velen de grote uitdaging gebleken.
Mijn advies is een uitspraak van Warren Buffett: “Les 1 in beleggen is… Verlies geen geld!”
Je hoeft geen 50% te maken met een miljoen. Als je 5% haalt kan je er al van leven. Het is echter mogelijk om zonder veel risico 7 tot 12% te realiseren.
Hoe?
Hoe lang leest u deze nieuwsbrief al? Hoeveel schrijf ik over interessante mogelijkheden?

Hieronder enkele mogelijkheden:

 • Crowdfunding via bijvoorbeeld Matching Capital.
  De meeste projecten zitten op 6,5%. Dat is dus voldoende. Wees niet te gretig, want netto 6,5% met alle zekerheden die het platform afgeeft, is een prachtig rendement.
 • Crowdfunding via Neo Finance. Dit biedt u een rendement van tussen de 7 en 13,5%. Kies voor veilige leningen en bouw een prachtige leningportefeuille op. De Corona crisis liet zien dat een beurscorrectie en een dip in de economie amper invloed op het rendement hadden.
 • Kies voor een veilige aandelen portefeuille methode. Ik heb dat zelf weergegeven in de Pensioensparen methode en in het Royalty rapport.
  Het zijn posities die vanuit hun opzet relatief veilig zijn. Bij pensioensparen blijft een beurscorrectie niet leuk, maar je profiteert er ook van.
 • Je wilt misschien ook wat ‘handelen‘. Collega Harm van Wijk heeft een systeem ontwikkeld waarmee aandelenbeleggers signalen krijgen. Hij heeft er een hele cursus omheen gebouwd. Heel interessant.
 • Kies er voor om weinig geld cash op een spaarrekening te houden. Cash geld omzetten in fysiek goud en zilver, tot je het gaat inzetten in één van de hierboven genoemde mogelijkheden.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk om te gaan daytraden met een stukje van het vermogen. Denk aanvankelijk aan hooguit enkele duizenden euro’s. Als het dan bevalt kan je later de positie voorzichtig vergroten.

De combinatie van dit alles is de kracht. Weinig tijd kwijt zijn en toch tussen de 5 en 10% rendement over al het geld maken, met de mogelijkheid dat het uiteindelijk nog wel (veel) meer rendement kan worden. ALS je maar blijft denken aan les 1… Verlies geen geld!

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

2 Reacties

 1. willem f. selier 31 augustus 2020

  Tom,al een aantal jaren volg ik elke dag je nieuwsbrief,de ene dag interresanter dan de andere dag,logisch natuurlijk.
  Ik wilde je bij deze bedanken voor de vaak goede info die er te lezen is,jammer dat je soms politiek erbij betrekt,vooral de Trumpbashing is niet nodig,ik en vele van mijn vrienden ook subscribers denken daar hetzelfde over.
  Ga zo door aub(zonder politiek)
  en veel sukses voor de toekomst,en nogmaals bedankt voor de goede info.
  P.S. hen ook een paar filmpjes gezien op youtube,heel interssant

  Beantwoorden
 2. Gerard Pekaar 31 augustus 2020

  Hoi, ook ik volg de nieuwsbrief al jaren en lees hem iedere dag, dus interessant, wat de politiek betreft denk ik dat het er wel bij hoort want beurs en politiek zijn toch wel met elkaar verweven er hoeft maar wat te gebeuren ik bedoel een politieke verkeerde beslissing of een verkeerde president wat de USA betreft en je zit zo in een beurs crash, Ook wat mij betreft veel succes en bedankt voor de goede info.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *