LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 aug 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 aug 2020

inflatie
 • De FED is van plan om haar beleid richting inflatie los te laten. Zo wil ze naar eigen zeggen een hogere inflatie toestaan, om over een lange periode gemiddeld op 2% uit te komen. Dit is helemaal in lijn met het gegeven dat ze weinig meer te zeggen hebben vanwege de extreem lage rente en de enorme overheidstekorten in de VS. Het spel is bijna uit. Daar komt deze capitulatie in feite op neer.
 • De spanning tussen Turkije en Griekenland neemt toe. De reden is olie en gas. De aanleiding is nu het feit dat beide landen schietoefeningen doen met hun marine. Schietoefeningen om de ander te tergen. Overigens wordt Turkije hier wel als de agressor gezien. Griekenland kan het echter niet laten heel effectief op iedere provocatie te reageren.
 • In Japan treedt premier Abe af vanwege zijn slechter wordende gezondheid.
 • Rolls Royce heeft een fors verlies geleden omdat vooral vliegtuigmotoren het laatste halfjaar niet veel gevraagd waren. Ook onderhoud en vervanging onderdelen was niet gevraagd
 • De Brexit is van de agenda van de EU bijeenkomst afgehaald. Er zijn geen vorderingen te melden en daarom nu ook geen agendapunt. Dit is een enorme schok voor de Britten die dachten de EU onder druk te zetten, maar de EU negeert ze nu simpelweg. De Britten waren van mening dat ze nog altijd de boventoon in de onderhandelingen voerden. Ze zien nog altijd niet in dat het Britse rijk al heel lang verleden tijd is. Vooral de Britse premier leeft nog in een droomwereld.
 • Wie de Amerikaanse onderdelen van TikTok gaat overnemen is nog altijd onduidelijk. Zelfs Walmart lijkt een forse kans te maken.
 • In Nieuw Zeeland voor de vierde dag op rij problemen met de beurshandel. De beurs ligt onder vuur vanuit cyberaanvallen.
 • Ford en Fiat Chrysler zijn onderwerp van een federaal onderzoek naar vakbonds corruptie. General Motors is nu geen onderwerp van onderzoek meer.
 • Neo Finance heeft haar systeem uitgebreid met een overzichtspagina. Ik heb gisteren de ontvangers van de nieuwsbrief gevraagd naar hun rendementen. Het laagste rendement lag net boven 5,5%. De abonnee met het hoogste rendement zat boven de 18%. Let wel, het betreft hier het bruto rendement zonder herbelegging.
Tags

1 Reactie

 1. Arno 29 augustus 2020

  U schrijft: “De FED is van plan om haar beleid richting inflatie los te laten. Zo wil ze naar eigen zeggen een hogere inflatie toestaan, om over een lange periode gemiddeld op 2% uit te komen. Dit is helemaal in lijn met het gegeven dat ze weinig meer te zeggen hebben vanwege de extreem lage rente en de enorme overheidstekorten in de VS. Het spel is bijna uit. Daar komt deze capitulatie in feite op neer”. Wat gaat er volgens u gebeuren als het spel uit is?

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *