LADEN

Typ om te zoeken

De Strangle long uitgelegd

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Opties

De Strangle long uitgelegd

strangle long

https://www.optiecursus.com

Ik kreeg deze vraag:
“Hoe een Strangle herstellen of repareren als de positie de slechte kant op gaat. Ik heb er veel moeite mee en ik zou jou uitleggen graag zien daaromtrent. Alvast bedankt en een prettige dag toegewenst. Christian”

Nu vraag ik me af of het wel echt om een Strangle gaat, maar dat mag Christian aangeven als hij deze uitleg gelezen of gezien heeft.

Als eerste voor beleggers die geen idee hebben wat een Strangle is…
De Strangle Long maakt u door het kopen van een out of the money Put en het kopen van een out of the money Call, waarbij de koers van de onderliggende waarde tussen beide uitoefenprijzen in ligt.
Deze positie neemt u in als u verwacht dat de onderliggende waarde een zwieper gaat maken, maar u heeft geen idee of dat omhoog of omlaag gaat zijn. De winst van de ene poot moet het verlies op de andere meer dan goedmaken.
Deze Strangle wordt een probleem als de koers blijft liggen.
Mijn advies is dan ook altijd om minstens nog een paar maanden looptijd te hebben, OOK als je de beweging snel verwacht. Zou de beweging toch op zich laten wachten dan zie je tenminste niet OOK nog eens de premie als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Als de beweging écht niet komt, dan raad ik aan VOOR het ingaan van de laatste looptijdmaand de positie te sluiten. Helaas dan met verlies.
Komt de beweging WEL, dan raad ik aan de slechtlopende poot aan te houden. Er is natuurlijk altijd een kans dat de eerdere beweging helemaal omdraait en dat de waardeloze poot toch weer wat waard wordt.
MIJN strategie is om NOOIT in de laatste maand een gekochte positie in bezit te hebben. OOK niet bij een strategie. Die laatste maand loopt immers de premie er zo snel uit.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *