LADEN

Typ om te zoeken

De rol van Goldman Sachs

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De rol van Goldman Sachs

In 2008 was het de bank Goldman Sachs die een sleutelrol speelde in de bankencrisis. Deze bank had de markt bedolven onder waardeloze producten en was vervolgens vol short gegaan op die door hun zelf in de markt gebrachte waardeloze producten.
Een werkwijze die je normaal gesproken nogal discutabel zou kunnen vinden, maar Goldman Sachs is een machtige bank met machtige bankiers en niemand werd voor het schandalige gedrag bestraft.
Het zal voor niemand een verrassing zijn dat Goldman Sachs ook in de huidige bankenrun in de VS weer een sleutelrol speelt.
SVB had namelijk bezittingen met een fors verlies moeten verkopen en raad eens wie de koper was?
Met de verkoop had SVB weer 20 miljard dollar cash verkregen, maar had het ook een 1,8 miljard verlies opgelopen.
Daarbij was heel deze transactie in de openbaarheid gekomen en daarmee kwam ook de onzekerheid over het kunnen voortbestaan van SVB.
We weten nu dat een paar dagen later de bank failliet was.
Goldman Sachs ‘hielp’ SVB, en liep weg met de krenten uit de pap posities van de bank. De rest van de posities konden de bank niet meer redden.
Over een paar jaar zullen we vanuit een groot onderzoek wel horen hoe alles in zijn werk is gegaan. Ik sluit niets uit nu Goldman Sachs weer midden in de turbulentie te vinden is. De vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *