LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 maart 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 maart 2023

  • Gisteren verloor ING bijna 10% aan waarde. Dit uit angst dat ook ING in de problemen gaat komen. Opmerkelijk is dat in ‘Effect’, het blad van de VEB, ING juist net genoemd is als bank die miljarden te veel aan assets heeft. Dat geld moesten ze volgens het artikel maar eens terug aan de aandeelhouders geven… Dat artikel is wel heel snel achterhaald geraakt! Het was in de uitgave van maart 2023!
  • In de VS zijn nu veel klanten rekeningen aan het openen bij de grote landelijke banken. De regionale banken hebben het nu zwaar en dit kan wel eens de genade klap voor die banken worden. Geen goede zaak dat nog meer geld in handen van nog minder bankiers gebracht gaat worden, maar consumenten en bedrijven doen het uit zichzelf.
  • Dag in dag uit worden er in de VS nu lijstjes naar buiten gebracht van ‘de meest kwetsbare banken’. Het doet geen goed en hierdoor zullen we mogelijk de komende maanden steeds weer een bank in problemen zien komen.
  • Is de Oekraïense aanval in het zuiden begonnen? Het lijkt er op dat de inleidende aanvallen ingezet zijn. Aanvallen die moeten bepalen waar de Russen hun verdediging hebben liggen en waar er mogelijk gaten te vinden zijn in de linie.
  • Gisteren is de nieuwste versie van Chat GPT uitgebracht. Het programma biedt nog veel meer mogelijkheden dan de vorige versie , maar perfect is het nog lang niet. Deze vierde versie is wel ver vooruit op de concurrentie, die nu hun teams laten overwerken om zo snel mogelijk het enorme gat met Chat GPT4 te dichten. Lees er hier meer over.
  • Een opmerkelijke uitkomst bij de provinciale verkiezingen. BBB wist de gevestigde orde te verpletteren. Toch verwacht ik dat BBB hetzelfde gaat overkomen als FvD. Ze winnen deze verkiezingen, krijgen onderling ruzie en over vier jaar is er een nieuwe rechtse partij die de stemmen van rechts gaat krijgen. De rechtse kiezers willen immers meer verandering dan welke partij ook maar hard kan maken. Ze blijven dus ontevreden van partij naar (nieuwe) partij wippen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *