LADEN

Typ om te zoeken

De reden voor de oorlogen in Irak en Libië

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De reden voor de oorlogen in Irak en Libië

De laatste dertig jaar is er verschillende keren oorlog gevoerd door de VS. In eigenlijk ALLE gevallen was het zo dat er olie, grondstoffen en/of de rol van dollar als onderliggende reden voor de oorlog lag.
Het feit dat Rusland nu roebels of goud voor haar energie wil hebben, maakt dat de VS Rusland niet langer als een potentiële vijand ziet.
Is dat gunstig?
Neen.
In plaats van een potentiële vijand is Rusland met die stap in één keer “de grootste vijand” van de VS geworden.
De VS is wereldmacht dankzij het feit dat iedereen energie in dollars verhandeld. Als Rusland dat dus gaat veranderen, dan is dat een oorlogsverklaring aan de VS.
Een man als Trump had dat door de vingers gezien. Die begrijpt heel die diepere politiek niet. Een man als Biden begrijpt het wel. Biden is een politicus van de oude stempel. Die is nog opgegroeid met Eisenhower, Kennedy, Nixon, Reagan, Bush en Bush. Het waren vooral de Republikeinse presidenten die de oorlogen ‘voor de dollar’ voerden. Biden begrijpt ondanks dat hij Democraat is donders goed wat er nu op het spel staat.
Dat is namelijk de nummer één plaats van de VS.
Rusland en de VS moeten echter uitkijken. Als twee honden vechten om een been, gaat een derde er mee heen…
In de Eerste Wereldoorlog vochten Duitsland en Engeland om de wereldhegemonie. De VS ging er mee heen.
De kans bestaat nu dat China straks de lachende derde is.
Dan moet China echter wel hun hand slim spelen. Als China een oorlog om Taiwan begint, dan is dat geen slimme zet. Taiwan is als zelfstandige welvarende provincie nu veel meer waard voor China. Komt er een oorlog om Taiwan, dan is de welvarendheid van Taiwan weg, maar ook China wordt dan dertig jaar terug in de tijd gezet. Net zoals dat nu met Rusland aan het gebeuren is.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *