LADEN

Typ om te zoeken

De Metaverse

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Metaverse

Steeds meer bedrijven hebben het er over, maar wat is het feitelijk?
Voor ik dat ga proberen uiteen te zetten eerst het feit dat het nog niet bestaat. Het is een concept dat moet worden uitgewerkt.
In wezen is het de plattegrondtekening van de volgende generatie Internet. We zitten momenteel in Internet 2.
Internet 1 bestond tot ongeveer 2000. Dat was de gratis versie.
Internet 2 is de versie waarop commercie mogelijk werd, en we online betalen en online omzet zagen ontstaan. Deze versie is heel open, van niemand en extreem onveilig.
Internet 3, de Metaverse, moet dus een paar antwoorden gaan geven. Het heel veilig gaan worden, maar vooral grote bedrijven als Facebook (Nu niet voor niets van naam veranderd en nu dus Meta) willen de wereld ‘hun’ versie van Internet 3 opdringen. Het wordt een soort bedrijfsnetwerk waar je alleen met een account van dat bedrijf op kan. Een aantal extreem grote bedrijven willen dus ieder voor zich een eigen Internet creëren.
Op dat eigen Internet kunnen ze veel meer bepalen hoe zaken geregeld moeten worden en dat maakt het technisch veiliger. Zie het een beetje zoals TV kijken aan het veranderen is. Je heb nog wel de ouderwetse TV, maar je hebt ook Netflix, Amazon Prime, Apple TV etc. Overal moet je voor betalen en niemand heeft “alles”.
Er zijn ook nadelen aan het veel veiliger Metaverse. Immers wordt zo’n bedrijf die zoiets levert enorm machtig. Niet de overheid bepaalt dan wat je online op dat enorme netwerk mag, maar het bedrijf bepaalt het. Het bedrijf zal de inhoud van haar Metaverse bepalen. Een soort 1984 scenario kan dan ontstaan, waarbij niet een overheid, maar een bedrijf de almachtige entiteit (broer) in de samenleving is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *