LADEN

Typ om te zoeken

De koers van goud

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

De koers van goud

spaargeld, goud

We zien de laatste weken de koers van goud bij onzekerheid in de markt net boven de 1500 dollar en bij positieve berichten over de stand van zaken in de wereld gaat de koers onder de 1500 dollar per troy ounce.
Het gaat in feite al maanden nergens over.
Is dat erg?
wat we hier nu zien, is in feite een balans.
Dat is op zich geen slechte zaak. Die balans is maar een heel klein beetje te beïnvloeden door het dagelijkse nieuws.
Dat laatste is jammer, maar ook gezond. Dat korte termijn sentiment kan de koers van goud rond de 30 dollar doen bewegen.
Daar kan ik mee leven. Het is ook net de marge waarmee je kan kopen. Dit houdt wel in dat ik al maanden niet winstgevend kan kopen. Ik koop onder de 1480 maar op winst staan doe ik door de aankoopkosten al maanden niet meer. Daarvoor zal ik meer geduld moeten hebben. Zou ik echter moeten verkopen (ik koop momenteel huizen op), dan kan ik wel regelmatig zonder koersverlies ook weer goud verkopen. Ik moet echter wachten tot er een koers van boven de 1510 op het bord staat.
Op zich een goede zaak. Ik heb de veiligheid van goud en met wat timing kan ik zonder verlies die veiligheid gebruiken.
Natuurlijk zie ik bij verkoop van goud liever een stijgende goudprijs, maar begrijp me niet verkeerd… Een stijgende goudprijs zal inhouden dat er veel onzekerheid in de wereld is. Dat is niet goed voor al mijn andere financiële bezigheden.
Mijn goud is dus een verzekering. Het is mijn spaargeld voor als het mis gaat in de wereld. Gaat het mis, dan wordt mijn goud meer waard, maar ik verlies op al het andere. Ik zit dus niet te hopen op een enorme stijging van de goudprijs.

Open hier uw goudrekening!

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *