LADEN

Typ om te zoeken

De impact van Artificial Intelligence (AI)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De impact van Artificial Intelligence (AI)

De impact van deze relatief nieuwe techniek gaat naar mijn idee enorm zijn. Wat is dan ‘enorm’? Ik denk dat we het kunnen gaan vergelijken met wat Internet voor de wereld is gaan betekenen. Dankzij Internet en smartphones zijn bedrijven als Lyft, AirBnB, Uber, maar ook Amazon en Facebook. Die bedrijven hebben de wereld veranderd dankzij Internet.
In mijn ogen gaat AI ook weer zo’n golf aan veranderingen teweeg brengen.
Beroepen en bedrijven die al heel lang bestaan zullen een enorme impact gaan voelen. Denk aan journalisten, en kunstenaars.
Hun werk kan door AI overgenomen worden. Denk aan helpdesk medewerkers, denk aan advocaten. Het zal zelfs zo kunnen zijn dat we ons nu zelfs nog niet realiseren hoe enorm de impact kan gaan zijn.
Mijn grootvader overleed in 1990. Als die man door een wonder terug in het leven zou komen, dan zou hij na dertig jaar de wereld amper terug herkennen. Een doosje in je hand met alle kennis van de wereld daarin… Wie had dat kunnen denken? Wat hem misschien meer zou verbazen is hoe verbluffend weinig wij vervolgens met al die kennis doen…
AI gaat de wereld serieus veranderen. Het zou qua impact in ons leven wel eens de opvolger van de smartphone kunnen worden! Overigens zonder dat de Smartphone dan gaat verdwijnen. De impact van AI ligt op een ander vlak, maar de invloed zal dus wel op heel de samenleving enorm zijn.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *