LADEN

Typ om te zoeken

De hoop voor Value8 (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De hoop voor Value8 (Tom Lassing)

Bij fondsen als Value8 wordt 80% van het rendement gerealiseerd door 20% van de deelnemingen.
Je hoeft dus maar één op de vijf keer een klapper te maken om aardig te kunnen scoren. Stel dat je het een klein beetje beter doet, dan ben je al een toppertje.
Het punt is alleen, en daar kan PP over meepraten, je moet het gat opvullen tussen de start van de investering en het moment dat die ene klapper gerealiseerd wordt. In die tussentijd moet je onderneming er degelijk uit blijven zien, anders neemt ook de kans op die ene klapper af.
Zie hier de reden waarom de boeken opgeklopt moeten worden.
Het zit in feite in het systeem ingebakken. Beleggers willen direct resultaat. Zo werkt dat echter niet. Ik wil niet rechtpraten wat PP krom heeft gemaakt, maar ik begrijp wel waarom hij zo werkt. Het moet haast wel zo.
Eigenlijk zou iedere investering in de boeken moeten voor de inkoopprijs en dan 5 jaar lang, of tot het moment dat je er een transactie in doet, voor die prijs in de boeken blijven staan.
Dat geeft geen reëel beeld, dat is waar, maar het voorkomt ook dat een CEO het mooier gaat maken dan het is, puur omdat anders het vertrouwen in heel het bedrijf onderuit gaat.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *