LADEN

Typ om te zoeken

De EU hervormen

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

De EU hervormen

Wil de EU ooit een succes worden, dan moeten er snel belangrijke hervormingen komen. De belangrijkste hervorming is het feit dat alles “open” moet zijn. De spelers in het spel moeten af te rekenen zijn op wat er gedaan is en hoeveel geld het gekost heeft. Overleggen moeten openbaar zijn en besluiten moeten in de openbaarheid genomen worden.
Men moet daarnaast af van de overduidelijk geld verkwistende compromissen. Twee parlementen en de maandelijkse verhuiskosten die daar bij komen zijn waanzin. Ook moeten de vergoedingen aan politici veranderen. Een Europese baan als Euro parlementariër of een andere Europese politieke functie brengt veel ‘last’ met zich mee en dat mag zeker vergoed worden. Maar men moet eerlijke vergoedingen krijgen, belastingen afdragen en uiteindelijk is het zo dat de extreme weelde voor Europese politici bij de EU nergens voor nodig is.
Als bijna iedereen in Europa moet inleveren, dan moeten de EU parlementsleden dat ook. Ze moeten gewoon belastingen betalen en hun financiële huishouding controleerbaar houden, net zoals andere burgers dat moeten.

Eu corruptie
Als aan die basisvoorwaarden al niet kan worden voldaan omdat met in het geheim wil blijven opereren, dan moeten we het EU experiment gewoon stoppen.
Het is al moeilijk genoeg ermee door te gaan nadat eventueel alsnog aan de voorwaarden is voldaan. Maar als de basis al bedrog blijft, dan is de rest zonde van de tijd.
De vraag moet dus niet aan het volk gesteld worden wat men wil met de EU. De vraag moet eerst gesteld worden aan de EU zelf.
Is de EU bereid om volledig gecontroleerd te worden en rekenschap te geven?
Als het antwoord neen is, dan moet het doek sluiten voor de EU.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *