LADEN

Typ om te zoeken

De Engelsen hebben hun land terug

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Engelsen hebben hun land terug

brexit

Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU verlaten en zoals Boris Johnson al aangaf, ze hebben hun land terug.
Wij (de Engelsen) zijn een land die zelf wel zullen bepalen aan welke regels we ons gaan houden!
Nu, succes daarmee.
Zou u zaken willen doen met een land dat schijt heeft aan wat u wil? Een land dat voor u wel zal bepalen wat goed is.
Bijvoorbeeld kranteninkt die giftig is en dan vette vis er in verpakken.
Dát was de realiteit voor de EU een einde aan de praktijk bracht. Niet alleen mocht de inkt niet langer giftig zijn, maar ook moest onbedrukt papier voor het verpakken van voedsel gebruikt gaan worden.
De Engelsen mogen nu weer terug naar Fish and Chips in krantenpapier. Ze mogen ook weer giftige inkt gaan gebruiken.
Dat is het grote voordeel van los staan van de EU.
Die vrijheid hebben ze nu weer.
Die inkt kunnen ze echter alleen zelf in hun eigen land gebruiken. De kranten die ermee gedrukt zijn mogen de EU niet in. Willen ze dus inkt en kranten voor de EU blijven maken, dan zullen ze zich moeten houden aan de regels die de EU daarvoor stelt.

Het grote voordeel dat de Britten nu hebben, is dat ze los zijn van de graaiers en ondemocratische EU instituten. Ze zijn los van de Guy Verhofstadts van de EU. U weet wel, belastingontduikende egotrippers die precies weten hoe ze de enorme EU kas voor eigen gebruik kunnen toepassen.
Er zijn twee manieren om er vanaf te komen. De Brexit is er één van. Je kan de EU verlaten, of je kan de EU proberen te hervormen.
De Engelsen kozen voor de Brexit en gelijk hebben ze. Ze zaten toch altijd maar met één been in de EU. Op zich hoeft niemand daar slechter van te worden. Het is slechts hoe eigenwijs de Engelsen gaan zijn.

Het is voor hen echter GEEN situatie waarbij ze hun land terug hebben. Dat is enorme BS. Je hebt met je vertrek alleen de bende van de EU instituten achter je gelaten. Wat je nu echter het beste kan doen, is alsnog zo dicht als je maar kan tegen de EU aanschurken. De regels rondom bijvoorbeeld veiligheid van producten en voedsel van de EU zijn zo slecht nog niet. Het kan echter nog beter… We moeten daar als blijvers de ogen niet voor sluiten. De EU als instituut moet vooral sterk aangepast worden. Er moet een serieuze controle komen en de invloed van de bedrijvenlobby moet fors terug. Vooral de geldverspilling van de EU zelf moet over zijn.
Dáár moeten we werk van maken. Wij blijven immers in de EU. De Guy Verhofstadts’ moeten terug in hun hok gestopt worden.

Hun ongecontroleerde gegraai moet afgelopen zijn. Het is Guy Verhofstadt geweest die de Engelsen een EU gezicht gegeven heeft waar ze heel erg graag van af wilden. Wie de man dag in dag uit uitgezakt in zijn EU stoel ziet zitten, weet precies wat ik bedoel. Dát is het beeld waar iedereen een hekel aan heeft. Dat is het beeld van de EU waar bijna iedereen van walgt.

Tags

8 Reacties

 1. Pessa 3 februari 2020

  Verhofstadt heeft eerst Vlaanderen verkocht voor eigen gewin en doet nu hetzelfde met Europa.

  Beantwoorden
 2. Paul 3 februari 2020

  Tom, vaag verhaal. Meer een soort ongestructureerde gedachtestroom. Wat is nu je punt? Daar moet je van tevoren wel over nadenken. Foute beslissing van de UK? slecht bestuur van de EU? Er zijn best regels te vinden voor het schrijven van een goed betoog. Volgens mij kregen we dat zelfs op het vwo bij Nederlands

  Beantwoorden
  1. jmm.peters 3 februari 2020

   was je echt zoon goed studentje beste paul? ben je mischien wat jaloers?

  2. Tom Lassing 3 februari 2020

   Hoi Paul,
   Goed besluit, slecht uitgevoerd… Ze hadden er uit moeten stappen NADAT het allemaal in kannen en kruiken was.
   Als het allemaal helder was, dan zouden we er helder over kunnen schrijven… Het is echter niet helder en het wordt voorlopig niet helder. Perfect weergegeven dus in mijn stukje. 🙂

 3. norbert 3 februari 2020

  Verhofstad…zoals vele politici, ging die naar Europa na in Belgie, de electriciteit verkocht te hebben aan Suez met de belofte dat deze goedkoper ging worden. Deze is dus een pak duurder geworden. Na de ring rond Antwerpen verbreedt te hebben en het gig allemaal vlotter gaan dat verkeer. Na drie maanden zat Antwerpen terug muurvast. Na de Audi fabrieken in Genk een gouden toekomst geboden te hebben waar ze dus eigenlijk geen belastingen hoeven te betalen en een waanzinnige subsidie kregen om hun fabriek te bouwen of te modernizeren, waar een gerechtsgebouw verkocht werd, ‘leaskoop’ voor 300 mils dat 3 jaar daarna terug verkocht werd voor 1000 mil aan Koreanen, waar. . . .etc.

  Beantwoorden
 4. Paul 3 februari 2020

  Hallo Tom, fijn dat je je “stukje” nog wat toelicht met nieuwe elementen. Je stukje was dus niet helder, omdat de toestand in de wereld niet helder is. Goed argument! Verraadt de emoticon enige zelfspot?

  @jjm.peters: nee ik wat inderdaad geen goede leerling (althans niet bij Nederlands). Daarom schrijf ik ook geen betogen. En wat Tom doet, moet hij zelf maar weten.

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 3 februari 2020

   Paul, ik ben ook maar een sukkelaar die zijn best doet…

 5. Paul 3 februari 2020

  Ik denk dat je beter kunt. Lees gewoon eens op internet hoe een betoog in elkaar zit. Ik ga het je niet vertellen want ik heb me er niet in verdiept

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *