LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 februari 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 februari 2020

crash
  • De Chinese beurzen staan vanochtend fors lager. De Shanghai composite verloor meer dan 8%. In China is het dodental vanwege Corona nu hoger dan dat van Sars. De schrik zit er nu goed in. Vanochtend was het dodental 361. In heel veel Chinese provincies zijn bedrijven gesloten zodat iedereen thuis kan blijven.
  • Volgens de Amerikaanse minister Wilbur Ross is de uitbraak van het Corona virus in China goed voor Amerikaanse banen. De ene zijn dood is de ander zijn brood zullen we maar zeggen…
  • De onverwoestbare grensmuur van de VS met Mexico, daar wordt eindelijk aan gewerkt. Het is echt een kwaliteitsproduct… Een deel van de muur is bij een beetje wind al omgevallen.
  • De post wordt in Nederland vanaf vandaag weer door één monopolist geregeld. Sandd is verleden tijd.
  • Het pensioenfonds ABP is haar beleggingen in vervuilende industrie aan het afbouwen. Het gaat dan vooral om beleggingen in fossiele energie. Ze praten over “langzaam” afbouwen… Het is ook nog zeker niet het totaal afbouwen van investeringen in die sector.
  • Douwe Egberts wil ergens in het eerste halfjaar van 2020 weer terug naar de beurs komen. Men hoopt en verwacht drie miljard op te halen bij de beursgang.
  • De agressieve werving van klanten door energiebedrijven gaat door de ACM onderzocht worden. Ik schreef recent al eens dat een jaarlijkse overstap op dit moment de beste weg is. Nieuwe klanten krijgen immers enorme kortingen, terwijl bestaande klanten de hoofdprijs na het eerste jaar gaan betalen.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *