LADEN

Typ om te zoeken

De energielobby heeft gewonnen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De energielobby heeft gewonnen

zonnepanelen

U las ongetwijfeld al dat de salderingsregeling wederom langer doorgevoerd wordt. Mooi voor iedereen die al eerder voor zonnepanelen koos. In die zin prima, ik ben er één van en ik heb in deze nieuwsbrief de nodige reclame voor zonnepanelen gemaakt. Die investering gaat zich heel goed uitkeren. In die zin ben ik persoonlijk heel blij.
Waar ik niet blij mee ben, is het feit dat de salderingsregeling wordt verlengd.
Nu denkt u mogelijk, hij is van het padje…


Voor Nederland ben ik niet blij. Het is voor het grote plaatje namelijk geen goede zaak. Ik kan dan persoonlijk blij zijn want ik nam het juiste besluit en het keerde zich financieel gezien goed uit voor mij, maar voor Nederland als geheel was het beter geweest als de salderingsregeling ten grave was gedragen.
De politiek liet zich leiden door de energielobby en heeft laf gekozen voor verlenging.
Daarmee wordt eigen opslag van energie geen goed alternatief en daarmee heeft de energiesector zichzelf enkele jaren meer gegeven om tot een oplossing te komen waarbij wij als consumenten straks volledig afhankelijk blijven van de grote energie leveranciers.
Het einde van de salderingsregeling had hier de markt meer richting de manier van Duitsland veranderd. Dat ziet de energiesector als een ramp. In Duitsland slaan steeds meer consumenten zelf energie op en worden daarmee onafhankelijk van grote energie leveranciers. Die leveranciers zien nu vooral kleine dorpen steeds duurder voor ze worden, want ze hebben er weinig klanten, maar moeten wel tegen een vaste prijs energie leveren aan steeds minder klanten. In dat scenario moeten de energieleveranciers hun bedrijfsmodel veranderen, maar daar voelen ze niet veel voor. Het meest winstgevende model is die van monopolist. Al die particulieren die zelf opslaan en eventueel hun overtollige energie in de buurt verkopen zijn dus een ramp voor de winst.
Dát gaat er dus ook niet komen in Nederland. Vooral de VVD heeft de oren weer laten hangen naar het grote bedrijfsleven.

Tags

2 Reacties

 1. Theo Benschop 29 april 2019

  In de hele teringzooi van de Tegenpartij onder het duurzame motto “Geen gezeik met woorden maar daden, iedereen rijk!” een zeer lezenswaardig artikel met de zeer lezenswaardige titel “De energielobby heeft gewonnen” en wel hierom.

  Het is in de geschiedenis van de mensheid uiteraard iedere mooie, vredevolle dag op de mooie vredevolle wereld zonder plan b toekomstmatig voor iedereen op de markt voor gezonde appels, peren, bananen, groenten en al het overige wat de happy happy happy, don’t worry be happy happy happy mens with the freedom of speech just until the end of times without the right of bearing arms in de gratis zon voor een faire prijs van zijn geliefde broeder of zuster zou willen “kopen” de vraag wie er in de gratis zon op een mooie, vredevolle dag op de mooie vredevolle wereld zonder plan b op de markt in een win-win situatie gaat “winnen” en wie er toekomstmatig in een verlies-verlies situatie gaat “verliezen”.

  Zodat in het koffiedik van het hier en nu van de gratis zon uiteraard niemand kan weten of de energielobby in een win-win situatie gaat “winnen” of in een verlies-verlies situatie gaat “verliezen.”

  T.a.v. “U las ongetwijfeld al dat de salderingsregeling wederom langer doorgevoerd wordt. Mooi voor iedereen die al eerder voor zonnepanelen koos. In die zin prima, ik ben er één van en ik heb in deze nieuwsbrief de nodige reclame voor zonnepanelen gemaakt. Die investering gaat zich heel goed uitkeren. In die zin ben ik persoonlijk heel blij.”

  Iedereen die in de geschiedenis van de mensheid in de gratis zon blij op de markt is, wil dit uiteraard tot het einde der tijden graag zo houden. Hij of zij zal dan ook uiteraard in de gratis zon op een mooie vredevolle dag op de mooie vredevolle wereld zonder plan b “willen” dat het milieu op en rondom de markt dusdanig is dat niemand in de geschiedenis van de mensheid er tot het einde der tijden een omkijken naar heeft, laat staat dat hij of zij in de hele teringzooi van de Tegenpartij onder het duurzame motto “Geen gezeik met woorden maar daden, iedereen rijk!” zich hier op een mooie vredevolle dag in de gratis zon zorgen om hoeft te maken.

  T.a.v. “Waar ik niet blij mee ben, is het feit dat de salderingsregeling wordt verlengd. Nu denkt u mogelijk, hij is van het padje…”

  In dit stadium van het zeer lezenswaardige artikel gaat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer in de gratis zon vooralsnog even van de veronderstelling uit dat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer noch de auteur van dit zeer lezenswaardige artikel van het padje is.

  Kennelijk is er voor de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer in de gratis zon op een mooie, vredevolle dag op de mooie, vredevolle wereld zonder plan b niet de mogelijkheid om de auteur in dit stadium blij te maken met de suggestie “U zou toch gewoon in de gratis zon blij kunnen zijn met het feit dat de salderingsregeling wordt verlengd? Wat maakt het op de markt nou uit, u kunt dit in de geschiedenis van de mensheid toch niet veranderen, dus wees in de geschiedenis van de mensheid in de hele teringzooi van de Tegenpartij onder het duurzame motto “Geen gezeik met woorden maar daden, iedereen rijk!” gewoon blij met dit feit!

  T.a.v. “Voor Nederland ben ik niet blij. Het is voor het grote plaatje namelijk geen goede zaak. Ik kan dan persoonlijk blij zijn want ik nam het juiste besluit en het keerde zich financieel gezien goed uit voor mij, maar voor Nederland als geheel was het beter geweest als de salderingsregeling ten grave was gedragen.

  In dit stadium van het zeer lezenswaardige artikel gaat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer in de gratis zon vooralsnog duurzaam van de veronderstelling uit dat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer noch de auteur van dit zeer lezenswaardige artikel van het padje is.

  T.a.v. “De politiek liet zich leiden door de energielobby en heeft laf gekozen voor verlenging.”

  In dit stadium van het zeer lezenswaardige artikel gaat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer in de gratis zon vooralsnog duurzaam van de veronderstelling uit dat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer noch de auteur van dit zeer lezenswaardige artikel van het padje is.

  T.a.v. “Daarmee wordt eigen opslag van energie geen goed alternatief en daarmee heeft de energiesector zichzelf enkele jaren meer gegeven om tot een oplossing te komen waarbij wij als consumenten straks volledig afhankelijk blijven van de grote energie leveranciers.”

  In dit stadium van het zeer lezenswaardige artikel dient onderhavige nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer in de gratis zon op de markt op te merken dat hij op het happy happy happy don’t worry be happy happy happy digital internet van een milieukenner had begrepen, zo had onderhavige nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer dit althans letterlijk zo begrepen

  – dus zo niet, dan uiteraard in de gratis zon tot het einde der tijden in de geschiedenis van de mensheid niet –

  dat iedereen in de hele teringzooi van de Tegenpartij onder het duurzame motto “Geen gezeik met woorden maar daden, iedereen rijk!” overgaat op het gas, behalve gekke Henkie Nederland, dat uiteraard in deze hele teringzooi niet afhankelijk wil zijn van de soevereine mensen van het Rode Gevaar in de soevereine lidstaat van de Verenigde Naties, het Rijk van het Evil Rusland van dictator Poetin.

  T.a.v. “Het einde van de salderingsregeling had hier de markt meer richting de manier van Duitsland veranderd. Dat ziet de energiesector als een ramp. In Duitsland slaan steeds meer consumenten zelf energie op en worden daarmee onafhankelijk van grote energie leveranciers. Die leveranciers zien nu vooral kleine dorpen steeds duurder voor ze worden, want ze hebben er weinig klanten, maar moeten wel tegen een vaste prijs energie leveren aan steeds minder klanten. In dat scenario moeten de energieleveranciers hun bedrijfsmodel veranderen, maar daar voelen ze niet veel voor. Het meest winstgevende model is die van monopolist. Al die particulieren die zelf opslaan en eventueel hun overtollige energie in de buurt verkopen zijn dus een ramp voor de winst. Dát gaat er dus ook niet komen in Nederland. Vooral de VVD heeft de oren weer laten hangen naar het grote bedrijfsleven.”

  In dit stadium van het zeer lezenswaardige artikel gaat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer in de gratis zon duurzaam van de veronderstelling uit dat de nietsvermoedende “Ik ben toch niet gek?” lezer noch de auteur van dit zeer lezenswaardige artikel van het padje is.

  Dit in de hele teringzooi van de Tegenpartij onder het duurzame motto “Geen gezeik met woorden maar daden, iedereen rijk!” in the peaceful history of Rep. Ilhan Omar for president so please, would you on the historic road to peace on a beautiful peaceful day on the beautiful peaceful unique world without plan b be so kind not to kill with a license to kill Rep. Ilhan Omar for president, so Rep. Ilhan Omar for president for the future of the sovereign people in England, Scotland, Wales, Northern-Ireland, Southern Ireland, Korea, Cyprus, Gibraltar, the Falkland Islands, India, America and maybe Russia and China be. Just be in peace. Yes, you can as the about 7 Billion simple happy happy happy don’t worry be happy happy happy descendants of the first happy happy happy don’t worry be happy happy happy human beings not being a monkey know!

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 29 april 2019

  PS

  Just google in freedom in peace peacefully with the freedom of speech just until the end of times without the right of to bear arms op het happy happy happy don’t worry be happy happy happy digital internet

  Just google in freedom in peace peacefully with the freedom of speech just until the end of times without the right of to bear arms op het happy happy happy don’t worry be happy happy happy digital internet De energielobby heeft gewonnen!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *