LADEN

Typ om te zoeken

Het grootste risico in mei 2019

Bedrog en fraude Laatste Nieuws

Het grootste risico in mei 2019

olietanker

We lezen er niet veel over, maar de situatie rondom Iran zal in mei wel eens kritiek kunnen worden. Enkele invloedrijke adviseurs van Trump zijn uit op een oorlog met Iran. Al sinds 1979 hebben ze die wens en in Trump hebben ze een president die er wel oren naar heeft.
De beste weg om herkozen te worden is immers een buitenlandse vijand creëren. Heel het land gaat dan achter je staan.
Trump wil graag herkozen worden, al was het maar omdat het hem uit handen van justitie houdt. Als president is hij namelijk vrijwel onschendbaar.
De handel in Iraanse olie wordt begin mei verboden. Een verbod de wereld opgelegd door de VS.


Gaan landen als China, Noord Korea, Rusland, Pakistan en India zich daar aan houden?
Zo nee, hoe gaat de VS het door hen opgelegde verbod dan afdwingen?
Als ze supertankers gaan tegenhouden, dan kan de wraak van Iran wel eens zijn dat ze doorvarende olietankers tot zinken gaat brengen met kleine motorbootjes waarin twee personen en een raketwerper aanwezig zijn.
Ze hebben duizenden van die bootjes. Het is als een zwerm bijen. Je kan om je heen slaan en er veel raken, maar er zullen er een paar zijn die er door komen. Die olietanker gaat dan in vlammen op. Doe dat twintig keer en de wereld heeft een serieus olieprobleem. In de buurt zijnde Amerikaanse oorlogsschepen kan hetzelfde gaan overkomen. Die rubberbootjes, of overal duikers met raketwerpers in het water en wacht maar tot een oorlogsbodem komt aanvaren. Zo’n raketwerper zal het oorlogsschip niet doen zinken, maar psychisch doet het pijn als je weet dat je overal op het schip ineens dood kan zijn door de inslag van een granaat.
Wat heeft de VS vervolgens nog voor alternatief dan Iran de volledige oorlog verklaren?
Een oorlog die de VS niet kan verliezen, maar ook niet gaat winnen. Iran is Irak niet. Zo wonen er 92 miljoen mensen in Iran en die mensen hebben over het algemeen een behoorlijke hekel aan de VS. Daarbij heeft het land een enorm landleger. De VS kan het land vanuit de lucht bombarderen maar een landverovering zit er niet in. Het land terug het stenen tijdperk in bombarderen zal door de wereld niet echt vriendelijk en humaan gevonden worden. Zeker niet nu de VS hier duidelijk de initiërende partij is.
Het Midden Oosten staat in brand als Iran dat wil. Iran zal de oorlog naar Israël en Saoedi Arabië brengen en de VS zal overal in de wereld weerstand gaan voelen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *