LADEN

Typ om te zoeken

De eerste energie verschuiving

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De eerste energie verschuiving

zonnepark

Door: Tomorrow Energy

Op dit moment is de energie markt al enorm in beweging. Gek genoeg echter nog niet zo zeer richting duurzame energie, maar wel naar schonere energie.
De huidige beweging gaat namelijk wereldwijd van olie en steenkool naar gas.
Dat klinkt voor Nederland wat gek, want wij worden nu gestimuleerd om juist van het gas af te gaan.
Wereldwijd is het nu gas dat in heel grote hoeveelheden naar de markt komt en beslist een hoogwaardige en schone vervanger is van olie en kolen.
Dit is de eerste van waarschijnlijk tenminste drie grote verschuivingen die de komende jaren op de energiemarkt gaat afkomen. Het is de makkelijkste van de drie trends, omdat het in feite een verschuiving binnen de bestaande aanbiedersproducten betreft. Royal Dutch Shell leverde eerst voornamelijk olie en dat wordt straks voornamelijk gas. Het is een ontwikkeling die ze graag zagen en ze hebben er fors op geïnvesteerd.
De tweede onstuitbare trend is die van de elektrificatie van het transport dankzij de gestage verbetering van de (vervuilende) lithiumbatterijen en de derde onstuitbare trend is die CO2 neutrale opwekking van elektriciteit door zon en wind. Het goede nieuws is dat deze drie trends economisch concurrerend zijn en dat is de uitkomst van decennia van intensieve R&D. Het is nu al duidelijk, dat de energiekosten op termijn nog veel verder omlaag kunnen. Dat gaat fnuikende gevolgen hebben voor traditionele centrales en ook voor de nu zelfs door politiek links gepromote kernreactoren. Die verliezen op termijn hun waarde en dat is een vorm van kapitaalvernietiging.

Ondanks al die positieve ontwikkelingen zijn fossiele brandstoffen op dit moment nog steeds goed voor 80% van het wereldwijde energieverbruik. Er moet nog heel wat gaan gebeuren en de investeringen daarvoor moeten we nu al beginnen te doen.
Om zijn snelle groei te financieren, geeft Tomorrow Energy 0bligaties uit. Die zijn voor de particuliere belegger zeer interessant. Ze hebben een looptijd van maximaal 30 maanden en bieden een mooi rendement. De belegger heeft daarbij de zekerheid dat de projecten al in ontwikkeling zijn. Tomorrow Energy doet echter wel bewust een beroep op extern kapitaal. Het gaat immers om projecten die miljoenen euro’s aan kapitaal vragen. Dergelijke bedragen gaan de mogelijkheden van het eigen vermogen ver te boven. Als u dus geld heeft dat nu bij de bank 0,01% rente oplevert, dan is hier een alternatief dat u op jaarbasis een sruk meer aan rente zal opleveren.

Meer weten?

Tags

1 Reactie

  1. Willem 9 januari 2019

    Dat diverse landen overstappen op gas geeft eigenlijk duidelijk aan dat de Nederlandse Politiek de kluit belazerd, als wij gas leveren mag het alleen Nederlands gas zijn en anders van het gas af.
    Het is gewoon een aktie naar de Groningers om aan te geven hoe betrokken ze in Den Haag zijn, maar in werkelijkheid is het een walgelijke Farce.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *