LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 januari 2019

facebook
Gisteren werd een ernstig probleem het de cryptocurrency Ether Classic bekend. Er heeft een partij een 51% aanval uitgevoerd. Door meer dan 50% van het totale netwerk te controleren kan je heel de chain manipuleren. Dat lijkt nu ook gedaan te zijn.

Hoe snel kan een democratie afglijden naar een fascistische staat waarin een bepaalde groep overal de schuld van krijgt en waarheid en feiten optioneel zijn? Kijk naar de VS en zie hier geschiedenis zich herhalen. Vervang Mexicanen door joden en waar doet het dan aan denken?

Het Engelse parlement gaat 15 januari stemmen over de Brexit. Vandaag beginnen de debatten waarvoor vijf dagen zijn gereserveerd.

Werken bij Facebook houdt in dat je altijd blij en opgewekt moet zijn. Ook dien je altijd positief over de producten van Facebook te zijn. Het is bijna een cult geworden. Heel voorzichtig laten ontevreden werknemers zich nu horen. Ontslagen werknemers lieten zich al eerder horen, maar nu durven de eerste mensen die er nog werken zich te laten horen. Facebook is niet meer de meest gewilde werkgever in Silicon Valley. Het bedrijf viel van plaats 1 naar plaats 7.

Wie kopen het meeste Amerikaanse vastgoed op? Het blijken Chinezen te zijn. Al zes jaar lang zijn dat de grootste kopers van woningen in de VS. Ze kopen het meest in Californië en gaan nu ook steeds meer naar Texas, Florida en Georgia. Ze lijken zich daarmee niets aan te trekken van de spanningen tussen de twee landen.

Eddie Lampert krijgt een nieuwe kans om Sears van de ondergang te redden. Hij moet 120 miljoen dollar storten op een rekening en mag dan meebieden op een veiling. Als de delen van Sears minder waard blijken dan het totaal, dan mag hij het bedrijf kopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *