LADEN

Typ om te zoeken

De Corona crisis heeft ook voordelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Corona crisis heeft ook voordelen

tuin Beursbox 2020

Het is misschien wat gek om het over de voordelen te hebben, maar gedwongen thuis zitten heeft zelfs voor mij de nodige voordelen. Normaal gesproken ben ik doordeweeks in de avond altijd weg vanwege vooral vrijwilligerswerk. Dat ligt nu grotendeels stil en ik heb nu ineens veel meer tijd om dingen op te pakken die al een tijdje op een ’te doen’ lijstje staan. Zo heb ik het nodig in de tuin gedaan.
We hadden een pad met rozenbogen staan, maar in de loop van de jaren waren deze bogen door stormen en roest behoorlijk aangetast. Er stond er eigenlijk niet één nog netjes recht.
Ik heb ze allemaal weggehaald en er nu pergola’s geplaatst. Twee dagen werk, maar het staat nu wel veel leuker.

Ook heb ik mijn bakken voor kwetsbare groenten nu allemaal aangepast. Ik had er nog altijd één te doen en deze is nu ook gedaan. In de bakken onderin oud hout in verschillende stadia van verrotting en daarop een mix van compost en tuinaarde. In de laatste door mij gemaakte bak heb ik voor het eerst alleen maar aardappels gepoot.

Ik wil eens proberen hoe het kweken van aardappels in zo’n bak uitpakt. Ik heb ook in de moestuin aardappels staan en ik heb een cementbak (met gaten in de bodem) in de kas van pootaardappels voorzien. Heel benieuwd wat het straks als beste gedaan heeft.
De moestuin is er nu ook weer klaar voor. Ik heb deze met de frees bewerkt zodat ik kan inzaaien.
Dit laatste doe ik gewoon ieder jaar en heeft dus niets met Corona te maken.
Alle regengoten zijn ook weer even nagekeken en opgelapt daar waar het nodig was. Daar had ik dan nu wel weer eens tijd voor.

Is het glas halfvol of half leeg? Ik zie nu ook wel enkele voordelen van de onthaasting. Ziekenhuizen vragen zich ondertussen af waar de hartpatiënten blijven. Misschien staat hierboven het antwoord al wel. We doen het allemaal wat rustiger aan. Dat kan ook al veel schelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *