LADEN

Typ om te zoeken

Run op goud door Corona crisis

Beleggers Nieuws Goud Zilver

Run op goud door Corona crisis

goud kopen

Er is bijna nergens nog fysiek goud (en zilver) te verkrijgen. Dat ondanks dat de vraag niet extreem veel groter is geworden. Het is echter de combinatie van vrijwel geen aanvoer meer en een iets toegenomen vraag die de keten heeft doen opdrogen.
Enkele goudmijnen hebben hun productie stilgelegd en ook het vervoer van goud is door het dichtgaan van grenzen en het slecht bereikbaar zijn van bedrijven enorm verstoord.
Normaal gesproken zou zo’n tekort een enorme prijsstijging veroorzaken, maar echt een druk omhoog zien we nog niet.
Dat is ook niet iets wat bijvoorbeeld centrale bankiers zouden willen zien.
De prijs van goud is voor hen een soort rapportcijfer over hun functioneren. Des te meer goud waard wordt, des te minder vertrouwen is er in centrale bankiers en het door hen verzonnen geld en geldsysteem.
Vraag u ook af hoe gelukkig u zou worden van een enorme stijging van de goudprijs. Het zou namelijk inhouden dat het vertrouwen in de euro en of dollar weggevallen is. Hoe blij zou u daar van worden?
De vraag is, hoe opgelucht u dat zou zijn als u wel goud in bezit heeft…
Hoe erg is het namelijk als de euro en/of dollar wegvalt en u GEEN goud en zilver heeft… Pas dan heeft u echt een probleem.
Heeft u wel goud en zilver, dan zou de stijging daarvan het verlies van koopkracht van de euro en/of dollar kunnen compenseren.
Daarom heb ik zelf al sinds de jaren negentig altijd goud en zilver aangehouden. In 2011 nam ik winst op mijn goud en kocht ik er mijn huidige woonboerderij voor. Daarna ben ik weer goud gaan kopen. Recent heb ik overigens wat winst op goud genomen, onder meer om er in de VS huizen van te kopen.
Raad ik aan om goud en zilver te kopen? Ja, maar alleen als vervanging voor spaargeld in de vorm van euro’s. Koop het niet om te speculeren op een prijsstijging en om er dus mee te traden. Daar is het niet geschikt voor. Wilt u traden en speculeren, dan is bitcoin veel interessanter. Wilt u uw spaargeld veiliger maken, koop er dan goud en zilver van en haal het weg bij de banken.
Ik heb hier een goud/zilverrekening lopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *