LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 maart 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 maart 2020

olieprijs
  • Ze verwachten in de VS uiteindelijk tot wel 200.000 dodelijke slachtoffers van Covid-19. Ze beginnen het daar eindelijk serieus te nemen. Vooral New York wordt hard geraakt. Overigens zijn er nu 143.000 bevestigde gevallen in de VS. Italië heeft er nu 97.700. Nederland en België zitten beide net onder de 11.000. Plaats 10 en 11 op de lijst van landen. Een land als Luxemburg is met 2000 gevallen verhoudingsgewijs veel zwaarder geraakt dan België en Nederland.
  • Opvallend gegeven bij mijn Neo Finance leningen… Ik heb te maken met leningnemers die extra aflossen. Ik had verwacht dat mijn account zonder geld zou zitten, dus ik maakte alvast geld over… Log ik in, staat er ineens 127 euro “open”. Dat is dus vooral extra aflossing. Heel verstandig van de leningnemers. Die verlagen hun toekomstige lasten door deze dure leningen vervroegd af te lossen. Zou ik ze ook aangeraden hebben, als ze de financiële mogelijkheden hebben.
  • De olieprijs is net zo laag als tijdens de Tweede Irakoorlog in 2003. Amerikaanse olie deed op een gegeven moment nog slechts 21,51 dollar per vat.
  • In Duitsland heeft een bondsstaat minister van Financiën zelfmoord gepleegd. Naar verluidt zag hij het economisch gezien door Covid-19 allemaal niet meer zitten.
  • Rusland heeft een olieveld in Venezuela van Rosneft overgenomen. Via deze weg wil Rusland Rosneft behoeden voor Amerikaanse sancties.
  • Ik schreef vorige week over mijn infrarood temperatuur metertje. Een jaar geleden voor 7 euro gekocht via Ali. Ik heb even gezocht. Hetzelfde apparaatje kost er nu 35 euro… Kwestie van vraag en aanbod zullen we maar zeggen.
  • ASML heeft in het eerste even wat aanvoerproblemen richting en vanaf China gekend, maar verwacht over heel 2020 geen negeatieve gevolgen van de Corona crisis.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *