LADEN

Typ om te zoeken

De Centrale Banken gaan ingrijpen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Centrale Banken gaan ingrijpen

beursdaling

Wat we nu al vrijwel zeker weten, is dat de centrale banken van De VS, Europa en China in gaan grijpen. De enige vraag die nog open staat is of ze het samen doen, of ieder voor zich.
China, ik schreef er gisteren al over, moet wel in verband met de dreigende faillissementen van miljoenen bedrijven in het land.
Hong Kong komt al met helikoptergeld. Ik schreef er in deze nieuwsbrief al over.
De VS zal ingrijpen omdat Trump zich een krimpende economie en dalende beurs niet kan veroorloven. Al zijn ‘succes’ is gebaseerd op het feit dat na Obama de beursindices bleven stijgen en hij heeft steeds gezegd dat het door zijn beleid kwam. Als dan nu de beurzen dalen, wat zegt het dan over het beleid van Trump?
In Europa zijn er heel wat verschillende redenen waarom er ingegrepen moet worden. De economieën van Italië en Spanje staan er niet sterk voor. De nodige banken in Zuid Europa zijn ronduit zwak. Boven aan de lijst staat echter Deutsche Bank, maar ook het Deense Danske Bank is niet ongeschonden uit hun schandaal gekomen. Vooral Italiaanse banken staan er opvallend zwak voor.
In Frankrijk is Macron enorm onpopulair geworden. Duitsland zit in een politieke crisis nu de opvolging van Merkel weer helemaal op losse schroeven staat.
Kortom, er zijn nogal wat redenen waarom de centrale banken willen en moeten ingrijpen.
Wat gaan ze doen?
Dat is simpel. Ze kunnen maar weinig doen en het belangrijkste is uiteindelijk geld bijdrukken en in omloop brengen. Dat succesnummer gaan ze uitknijpen tot het ooit niet meer werkt.
Dit alles is voor u als belegger interessant.
Immers is de kans groot dat goud en zilver hierdoor meer waard worden. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om spaargeld in te ruilen voor goud en zilver op bijvoorbeeld een goud of zilverrekening die u online kunt openen.
Ik heb er meer over geschreven op http://www.goudgoud.com
Ik ben nu ook bezig om http://www.beursgoud.nl opnieuw op te zetten.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *