LADEN

Typ om te zoeken

Brexit perikelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brexit perikelen

voedselketen, chloorkip

Het onderwerp Brexit is bijzonder interessant. Het punt is namelijk dat de Britten bewust volkomen onvoorbereid uit de EU gestapt zijn. Alles zou beter worden zonder de EU, maar “WAT” dat precies was, daar werd bewust niet over gesproken. Dat bracht immers maar onderlinge ruzies bij de brexiteers. Bewust negeren van de inhoud werd het dus.
Dat negeren van de inhoud bracht de Brexit, maar het bracht ook het feit dat ze nu nog altijd volkomen onvoorbereid zijn.
Het is zelfs zo dat er geen enkele voorstander van de Brexit is die ook maar één belangrijk punt kan noemen WAT er dan beter zou worden.
NIET ÉÉN PUNT!
Het blauwe paspoort met minder rechten is al een prachtig voorbeeld van hoe de Britse regering een succes claimt van iets wat een onzin verhaal is. Het blauwe paspoort was immers onder de EU vlag ook al mogelijk.
Er is nu ook sprake van de mogelijkheid dat de Britten de Amerikaanse chloride kippen moeten accepteren.
In de VS is de voedselketen bewust zo goedkoop mogelijk gemaakt en dat houdt in dat het niet zo schoon is. Dat probleem vangen ze achteraf op door met chloride het eindproduct te verwerken. Die chloride is niet eens het grootste probleem. In de hoeveelheden die gebruikt worden zit niet zo veel gif dat je als mens daar ziek van wordt. Het probleem is dat de viezigheid in de keten niet volledig wordt weggenomen met de gebruikte chloride.
Het bewijs is het feit dat in de VS 15% van de mensen jaarlijks voedselvergiftiging oploopt, tegenover 1,4% in de EU.
De EU heeft namelijk de dure optie gekozen. Dat is een extreem schone keten en bij het eindproduct zonder chloride werken.
Daar was de sector in de EU indertijd niet blij mee, maar het heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Wat eerst onmogelijk leek, bleek wel haalbaar te zijn. Men kon extreem schoon werken en dat heeft vertrouwen in ons voedsel gebracht.
Dat veilige voedsel is een enorm pluspunt dat de Britten nu dankzij de Brexit dreigen te verliezen. Immers zonder de toegang tot de Engelse markt komt er geen deal met de VS. De Amerikanen willen dat de Engels de chloorkippen uit de VS accepteert. De EU heeft nu al duidelijk gemaakt dat er geen deal met de EU komt als de Britten de chloorkippen uit de VS accepteren.
De Britten hebben nu dus een probleem. De belofte van de Brexiteers was dat de voedselstandaarden in het VK niet lager zouden worden. De oplossing is dus duidelijk. Met die oplossing hadden ze dus niet uit de EU weg hoeven te gaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *