LADEN

Typ om te zoeken

De Amerikaanse middenklasse

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Amerikaanse middenklasse

In Amerika behoor je tot de middenklasse van de samenleving als je gezinsinkomen ligt tussen een inkomen van 36.000 tot 58.000 dollar per jaar.
Maar daarmee zijn we er nog niet.
De middenklasse zelf is ook weer verdeeld in enkele subklasses.
In feite is de range 36 tot 58 duizend dollar het derde deel van de middenklasse.
Wie tussen 58 en 92 duizend dollar weet te verdienen behoort in feite ook tot de middenklasse, maar dan het vierde deel van die middenklasse.
En iedereen tussen de 19 en 36 duizend valt onder het tweede deel van de middenklasse.
Met een inkomen van tussen de 0 en 19 duizend behoor je eigenlijk niet tot de middenklasse. Maar voor het gemak zet men je dan in het eerste deel van (zogenaamd) de middenklasse. Dit is een soort marketing. Je behoort dan namelijk tot de laagste klasse, de onderklasse of de armen.

middenklasse
Dat klinkt veel minder aardig dan eerste deel van de middenklasse.
Als we rekenen van 19 duizend tot 92 duizend dollar inkomen, dan hebben we zo’n 60% van de gezinnen in de VS te pakken.
Dit houdt in dat een enorm aantal gezinnen een inkomen haalt van onder de 19.000 dollar… Immers is de rijkste klasse in de VS zo groot niet.
Zijn de cijfers die ik hier noem exact? Neen, dat zijn ze pertinent niet. Per jaar verschilt het en per onderzoeker verschilt het. In 2013 was de 60% te vinden als je de inkomens van 20.600 tot 102.000 dollar per jaar nam.
Dat scheelt nog wel iets.
Rond die 20.000 dollar ligt in de VS de armoede grens. Het ‘grappige’ is dat 40% van de mensen onder die armoede grens zichzelf nog wel als middenklasse ziet. Maar ondertussen ziet een derde van de mensen die meer dan 150.000 dollar per jaar weet te verdienen zichzelf ook nog als middenklasse. Men wil dus graag bij de middenklasse behoren en dat is maar goed ook. Dat houdt het volk tevreden en mak.
Immers heb je dan weinig te klagen. Ben je te arm, en voel je je ook te arm, dan heb je reden tot klagen. En een ontevreden bevolking is een bevolking die geen steun aan de samenleving biedt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *