LADEN

Typ om te zoeken

De 1,2 miljard dollar deal die Goldman Sachs nog gaat bezuren (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De 1,2 miljard dollar deal die Goldman Sachs nog gaat bezuren (Tom Lassing)

In 2008 probeert Goldman Sachs de toenmalige Libische leider Chaddafi te verleiden met derivatenhandel. Dezelfde handel waarmee ze zoveel anderen al eerder verleid hadden en waarmee dus AL DIE ANDEREN zwaar geld verloren. Immers wist Goldman Sachs dat de onderliggende waarde waardeloos was of zou worden, dus iedereen die in deze deal stapte was 100% zeker de verliezer.
In een jaar tijd werd de relatie met Chaddafi opgebouwd en weten ze de leider te verleiden om in totaal 1,2 miljard te investeren en dus vervolgens te verliezen.
Binnen een jaar is het geld, zoals te voorzien was, volledig verloren gegaan. De winst van Goldman Sachs was naar verluidt zo’n 200 miljoen dollar.
De medewerker van Goldman Sachs wordt te verstaan gegeven heel snel het land te verlaten. Doet hij het niet, dan zal hij zeker omgebracht worden.
Het Libië na Chaddafi laat het er echter niet bij zitten. Ze hebben een Australisch bijtertje in dienst genomen die via dit dossier een prachtige loopbaan als advocaat wil gaan opbouwen.
De nieuwe regering van Libië, hoe zwak dan ook in eigen land, heeft heel dit dossier in Londen via haar voor de rechter gebracht. Alle smerige details komen nu in de openbaarheid.
Alle trucs die Goldman Sachs uitvoerde op Libië, maar ook op Rome, op pensioenfondsen, op ondernemingen, en andere landen, iedereen kan nu vanuit de rechtszaak stukken lezen hoe smerig hun werkwijze was. Dat zal mogelijk bepaalde marktpartijen alsnog doen besluiten om deze ongehoord criminele bank alsnog aan te pakken.
Je moet echter wel diepe zakken hebben, want Goldman Sachs kan dankzij haar macht in de VS geld uit lucht creëren en met dat geld kunnen de beste advocaten ingehuurd worden. Helaas hebben de meeste advocaten zakelijk gezien geen geweten. Het maakt de niet uit wie of wat ze vertegenwoordigen, als het maar veel geld kan opleveren. Goldman Sachs weet dus altijd de besten aan zich te binden. Voor de rechter is niet van belang wie gelijk heeft. Het gaat er om wie het beste kan pleiten. Waarheid is voor de sukkeltjes die in dromen geloven.
Bron: https://www.bloomberg.com/features/2016-goldman-sachs-libya/

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *