LADEN

Typ om te zoeken

Crypto toekomst

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Crypto toekomst

bitcoin

Er is een crypto toekomst, al verwacht ik dat die anders zal zijn dan menigeen nu denkt.
Op de vraag of er bijvoorbeeld ooit écht een cryptomunt komt zeg ik hooguit “misschien”. Voor mij is namelijk al duidelijk dat bitcoin geen toekomst als munt heeft. Het is een aardige manier om je geld even in weg te zetten om in te speculeren, maar als de munt zelf zo’n hoge waarde blijft houden, dan moet dus munt ook wel intrinsiek wat waard zijn.
Vergelijk het met goud. Een gouden munt is wat waard, omdat deze van goud is en een bepaald gewicht heeft. Goud is een gewild product als metaal. Vraag het een vrouw maar.


Maar wat is de waarde van bitcoin dan?
Het argument wordt vaak gebruikt dat er ‘maar 21 miljoen’ van komen. Big deal. Dat alleen maakt het niet meer waard. Immers kan je achter de komma zo ver doorgaan als dat je maar wilt. Al was er maar één.
Er is veel energie in de creatie van een bitcoin gaan zitten. Klopt, maar dat maakt hem duur om te maken, maar hoeft hem niet duur qua waarde te maken. Je kan immers die gebruikte energie niet terughalen.
Het zou anders zijn als het een vat olie was. Dan heb je immers de olie nog.
Nu kan je ook stellen dat vertrouwen een intrinsieke waarde is. Dat kan kloppen. Immers gebruiken we ook dollars en de intrinsieke waarde daarvan is ook nul.
Achter de dollar staat een enorm machtig land dat een schuld heeft die zo groot is dat ze die schuld nooit meer gaat aflossen. Ik stel dus dat er een moment komt dat de waarde van die dollar naar de intrinsieke waarde gaat… naar nul dus.
Hoeveel is de dollar dus uiteindelijk waard? Net zo veel als bitcoin en dat is nul.
In mijn ogen komt er pas een geschikte cryptomunt als deze geen eigen waarde meer dan de intrinsieke waarde meekrijgt én dat dit feit door de gebruikers begrepen wordt.
Er is al een cryptomunt op basis van goud. Dat is dus een prima opzet, maar… Het wordt niet begrepen door de crypto gemeenschap. Zolang dat begrip van een waarde op basis van de intrinsieke waarde er niet is, heb ik er geen vertrouwen in dat er een serieuze munt gaat komen. Er komen misschien wel populaire munten, maar hun waarde is dan ontstaan door de tijdelijke populariteit. Leuk voor trading, maar niet zo handig voor het gebruik als munt.
De technologie kan veel voor de mensheid gaan betekenen, maar echt een cryptomunt die wel als geld gaan gebruiken… dat moet nog maar blijken.
Overigens zie ik meer kansen voor cryptomunten van banken of van grote bedrijven. Dat zijn echter meer dingen die je kan vergelijken met zaken als Airmiles en andere spaarplannen. Leuk, maar het is geen onafhankelijke cryptomunt waar we echt blij van zouden moeten worden. Ik vrees dat die echte onafhankelijke eerlijke munt die we ook als zodanig kunnen gebruiken nog heel ver weg is.

Tags
Volgend artikel

1 Reactie

 1. Van der Vloedt Marc 30 mei 2019

  Enkel de “werkelijk” BRON heeft (op voorhand een (toegevoegde en parabolische winst toename) waarde.
  Waarom denk je dat enkel “ingewijden” immens rijk worden en beursnoteringen en beurshandel maar fracties opbrengen.
  En is dat zo niet bij elke nieuwe “bitcoin”, 5G uitrol, hydrogeen powerplants, zand en silicon toepassing?
  en zijn patenten niet het “nucleair” wapen in de “(on)VRIJE” wereldhandel ?
  We kunnen alléén maar wachten op een blijdere boodschap…en systeemcrash van de leden van de “inner circle”

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *