LADEN

Typ om te zoeken

Crisis in China

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Crisis in China

De sluiting van steeds meer schaduwbanken heeft als gevolg voor veel Chinezen dat een fors deel van hun spaargeld definitief verloren gegaan is.

Hele veel Chinezen zijn gaan investeren in vastgoed. Dat was het makkelijkst bereikbaar voor ze en leek ook het makkelijkst. Er is dus enorm veel ontwikkeld en veel daarvan is leeg blijven staan, want een leeg gebouw was meer waard dan een verhuurd gebouw. Puur voor de speculatie was het gebouwd, niet om er in te wonen.

Dat wisten de bouwers ook en die hebben dus weinig moeite gedaan om het degelijk te bouwen. Er ging toch niemand in wonen.

Dat die gebouwen na vijf jaar dus weer slooprijp werden, dat is voor de neutrale kijker naar die markt geen verrassing. De investeerders daarentegen geloofden de leugens over spontane waarde vermeerdering van lege gebouwen en krijgen nu de deksel op hun neus.

Miljarden aan spaargeld van particulieren, maar ook van lokale overheden, gaan nu verloren. Dit zal de economie enorm raken, maar China zal er écht doorheen moeten.

Hoe hard de crisis uiteindelijk gaat toeslaan is nog onbekend, maar de potentie is een 2008 scenario zoals we dat in het westen meemaakten.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *