LADEN

Typ om te zoeken

Corruptie in de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Corruptie in de VS

Een enorm schandaal in de VS rondom Puerto Rico. Whitefish Energy, een bedrijf met twee man personeel, waarvan één persoon zijn naam (Techmansky) waarschijnlijk verzonnen heeft, kreeg een 300 miljoen dollar contract om in Puerto Rico even het elektriciteitsnet te herbouwen. Hoe dat kon?

De staatssecretaris die verantwoordelijk voor de toewijzing is, woont ’toevallig’ in dezelfde stad en zijn zoon heeft er ook ooit stage gelopen. Die Techmansky is een vriend van de staatssecretaris. Er is geen ‘normaal’ aanbestedingsproces doorlopen omdat dit door de dringende nood qua tijd niet mogelijk was. ‘Ik ken nog wel een mannetje’ lijkt hier letterlijk toegepast te zijn. Het gaat echter om een contract van 300 miljoen en om de elektriciteitsvoorziening voor een heel eiland met miljoenen inwoners. Geef je zo’n contract aan een bedrijfje met twee man personeel in een slapend stadje ergens diep in de VS?

Heel dat dossier stinkt naar corruptie. Opvallend is dat een weer TV station hier de partij was die aan de bel is gaan hangen. Daarna pakten de late avond komieken in de VS het op en pas daarna kwam alles in een stroomversnelling. Het contract is met een korte opzegtermijn opgezegd.

Voor de inwoners van Puerto Rico dubbele pech. Er is tijd verspild en ongetwijfeld geld verdwenen, en doordat er nu een nieuwe partij gevonden moet worden gaan er ook extra weken verloren. Ze zitten al weken zonder stroom en het lijkt er op dat het nog heel wat maanden gaat duren. De beste weg zou zijn om nu massaal zonnepanelen en accu’s te sturen. Dan kan iedereen zelf wat stroom opwekken.

De regering Trump laat hier enorme steken vallen en lijkt totaal geen prioriteit te geven aan dit eiland waar de VS wel verantwoordelijk voor is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *