LADEN

Typ om te zoeken

Corona slaat toe in Michigan

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Corona slaat toe in Michigan

detroit

In de VS zijn enkele hot spots te vinden waar Corona extra hard toeslaat. Ik heb mijn huizen allemaal in Wayne County, Michigan liggen. Detroit ligt in die provincie. In totaal waren er tot Paaszondag alleen daar in totaal al 652 doden te betreuren. Het is een relatief arme provincie en zoals we al weten, slaat de ziekte vooral toe bij het arme deel van de bevolking. Die worden bovenproportieel geraakt omdat ze wel moeten gaan werken in winkels of in ziekenhuizen. Kan je thuis werken, dan kan je je veel beter afzonderen en maak je dus meer kans de ziekte te ontlopen.
Ik heb nu meerdere huurders die hun werk nu kwijt zijn. Meestal hebben ze alsnog geen recht op werkloosheidsuitkering. Zelfs al hebben ze dat wel, dan nog is het de vraag hoe snel ze aan de uitkering kunnen komen. Het is een behoorlijke puinhoop op dat gebied in de VS. De kleine overheid heeft als nadeel dat in tijden van crisis men weinig kan doen. Wie dus werkloos raakt en (nog) geen uitkering heeft, kan geen huur en geen water betalen.
Dat laatste is namelijk iets waar ze als huurders zelf verantwoordelijk voor zijn. Hoewel de gemeente naar buiten toe aangeeft dat het nu geen waterafsluitingen doet, is de praktijk dat ze dat wel degelijk nog altijd doen. Feiten doen er niet toe in het huidige Amerika. De leiding zegt dit, maar doet iets anders. Dat doen ze vanaf de top en nu dus ook veel lager. Het is een nieuw soort corruptie geworden.
Ik heb ook een aantal huurders die al voor de crisis een uitkering hadden. Deze huurders kunnen hun huur gewoon blijven betalen en daarmee heb ik als verhuurder een zeker minimum inkomen vanuit de binnenkomende huur. Dat is het voordeel van een portefeuille aan huizen hebben. Ik heb nu 27 huizen in mijn bezit. Daar zijn er 16 van verhuurd.
We zijn nu extra aan het inzetten op het krijgen van nieuwe huurders met een blijvende overheidsuitkering. Deze procedure ligt nu echter ook even stil door de Corona maatregelen.
Het is nu zelfs zo dat mensen die eigenlijk uit de gevangenis vrij mogen komen maar geen huisvesting hebben gedwongen in de gevangenis moeten blijven. Het zal je maar overkomen…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *