LADEN

Typ om te zoeken

Clinton heftig tegen HFT

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Clinton heftig tegen HFT

In de discussie over wat er op 24 augustus mis ging, is Blackrock er wel uit. Het lag aan HFT traders…
Blackrock heeft daarop ook een oplossing. Ze willen namelijk de markt totaal stilleggen als de beurs meer dan een x aantal punten stijgt of daalt.
Dat is natuurlijk een oplossing, maar was nu net de functie van een beurs niet ‘vrije handel’?
Hoe makkelijk is het om iedere keer als de beurs je iets te veel beweegt de zaak maar te blokkeren? Dat lijkt haast wel een geleide economie te worden. De beurs mag bewegen, als het maar in de gewenste richting is.
Ondertussen heeft Hillary Clinton er ook een mening over. Ze haakt in op Blackrocks visie en wil een belasting aan HFT traders opleggen.
Daarbij moet er ook een boete op gecancelde orders komen.
Prachtig allemaal, maar waar komt dit allemaal zo ineens vandaan?
Het heeft ongetwijfeld te maken met winst (van Blackrock) en verkiezingsbijdragen (aan Hillary).

politiek-en-geld
President worden is duur en hoeveel Hillary goed in de slappe was zit, is het prettiger als het bedrijfsleven de extreem hoge rekening om president te worden wil oppakken. Politici beloven op hun beurt dan een beetje tegemoet komen aan de wensen van de sponsors, zodat hun toekomstige winsten dan op peil kunnen blijven. Het is deel van de deal. In sommige landen zou je zoiets anders noemen, maar Amerika, dat overal de mond vol heeft van het aanpakken van corruptie en vriendjespolitiek is het land waar de president gekozen wordt op basis van die principes.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *